Billy Bush og Trump:

Han lo godt da Trump sa «grab them by the pussy». Nå har TV-verten fått sparken

- Jeg ser fram til det som ligger framfor meg, sier Billy Bush,

FIKK SPARKEN: Billy Bush har mistet jobben. Her på settet til en sesong av Celebrity Apprentice. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Billy Bush har mistet jobben. Her på settet til en sesong av Celebrity Apprentice. Foto: REUTERS/Lucas Jackson/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mye er skrevet om Donald Trump etter at Washington Post publiserte en elleve år gammel video tidligere denne måneden.

Billy Bush, samtalepartneren til den nåværende presidentkandidaten, er langt mindre omtalt. Dette på tross av at han lo og humret mens Trump kom med uttalelser som «Grab her by the pussy».

Nå har Bush imidlertid mistet jobben som vert for NBC-programmet «Today», trolig som følge av uttalelsene den dagen, ifølge CNN.

- Jeg er dypt takknemlig for de samtalene jeg har hatt med mine døtre, og for all støtten jeg har fått fra familie, venner og kolleger. Jeg ser fram til det som ligger foran meg, sa Bush i etterkant av avgjørelsen ble kjent.

Nevø av president

Den kom etter flere dager med harde forhandlinger med NBCs forhenværende stjerneskudd, skriver CNN.

45-åringen, som er nevøen til tidligere president George H. W. Bush, har tidligere sagt unnskyld for oppførselen sin på settet til «Access Hollywood».

- Jeg skammer meg og er flau. Jeg vet at det ikke er noen unnskyldning, men jeg var 11 år yngre og mindre moden. Jeg diltet etter og oppførte meg dumt, sa Bush ifølge The Guardian.

- Det var gutteprat

Han mistet jobben samme dag som Melania Trump uttalte seg om videoen for første gang.

Hun kjente ikke igjen den versjonen av Donald Trump som hun så i klippet.

- Det var gutteprat, og det virket som at han ble oppmuntret av tv-verten til å si stygge ting, sa Melania Trump, før hun la til at hun håpet at det amerikanske folket ville godta Trumps unnskyldning.

- Ordene han brukte var støtende og uakseptable. Dette er ikke slik min mann er, sa hun i intervjuet.