LØPER FORTSATT:  Det tok litt tid før mange av maraton-løperne skjønte at noen hadde lagt ut bomber for å skade og drepe. En saudi-arabisk student var en av de over 170 personene som ble skadd, men ble eneste av maraton-løperne som ble avhørt og mistenkt for bombeangrepene. Nå er han ikke lenger "en person av interesse" for Boston-politiet. Foto: Dan Lampariello/Reuters/Scanpix
LØPER FORTSATT: Det tok litt tid før mange av maraton-løperne skjønte at noen hadde lagt ut bomber for å skade og drepe. En saudi-arabisk student var en av de over 170 personene som ble skadd, men ble eneste av maraton-løperne som ble avhørt og mistenkt for bombeangrepene. Nå er han ikke lenger "en person av interesse" for Boston-politiet. Foto: Dan Lampariello/Reuters/ScanpixVis mer

«Han løp - som alle andre. Men bare han ble mistenkt. Var det på grunn av hans utseende?»

FBI stormet leiligheten til terroroffer mens han lå på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 20-årige saudiarabiske studenten var én av mange hundre tusen tilskuere ved Boston Marathon, som ble rammet av en terroraksjon mandag.

Han ble skadd av en av de to bombene, og saudieren endte som over 170 andre på sykehus. Men i motsetning til de andre skadde terrorofrene, opplevde saudieren i går å bli mistenkt for å stå bak bombene, skriver The New Yorker.

Ble skremt av politi Mens 20-åringen lå på sykehuset, oppsøkte politiet mannens leilighet. En rekke etterforskere, både fra FBI og Boston-politiet, omringet 20-åringens leilighet i Revere. De hadde også med seg et bombeetterforsker-team og folk fra immigrasjonsmyndighetene. Boston-politiet hentet ut en rekke ting ut av saudiaraberens leilighet.

Om kvelden ble den skadde saudiske maratontilskueren avhørt.

- Han er en hyggelig, snill og god person, sier saudierens romkamerat, Mohammed Hassan Bada (22) til Boston Herald.

Også han er fra Saudi-Arabia. De to romkameratene studerer engelsk i USA, og Bada understreker at verken han eller vennen hadde noe med mandagens dødelige eksplosjoner å gjøre.

- Jeg var sammen med politiet i leiligheten i fem timer. Jeg var redd, sier han.

Etter at politiet hadde gjennomsøkt de to romkameratenes leilighet, gikk 22-årige Bada ut. Der ble han nærmest overfalt av en utsendt fra Fox News, skriver The New Yorker. Romkameraten dekket for fjeset sitt, var nær gråten, men fikk svart: «La meg gå til skolen».

Hvorfor meg? På sykehuset lå Babas venn og romkamerat. Der forsøkte den 20-årige saudiaraberen å forstå hvorfor leiligheten til han og vennen ble gjennomsøkt. Men et bombeteam var på plass, i tillegg til bombehunder og etterforskere fra FBI. Var han mistenkt?

Da bombene gikk av, løp 20-åringen og de andre løperne i området i alle mulige retninger. Mange, som han, ble kraftig skadd. Mange fikk hjelp - og folk hjalp hverandre. Hvorfor var bare han mistenkt? lurte den skadde, der han lå på sykehuset.

Han løp - som alle andre. Men bare han ble mistenkt. Var det på grunn av hans utseende? spør The New Yorker.

Kort tid etter var han i nyhetene: «Etterforskere har en mistenkt - en saudiarabisk borger», meldte The New York Post, som siterte Fox News.

Først et drøyt døgn etter ble den skadde saudieren sjekket ut: «Saudiarabisk borger er ikke lenger en person av interesse når det gjelder Boston-bombene. Ingen andre mistenkte», meldte Foreign Policy og en rekke andre medier i går kveld.

- Han har samarbeidet og er ikke lenger en person av interesse, sier direktøren for USAs nasjonale etterretning, James Clapper, i en briefing bak lukkede dører.

Mer kaos Også i dag har det vært flere meldinger om mistenkte, og medier som CNN, Associated Press, Fox og Boston Globe slo ved 20-tida norsk tid fast at politiet hadde pågrepet en mistenkt.

Opplysningene ble dementert om lag én time seinere.

- Til tross for meldinger om det motsatte, ingen er pågrepet for angrepet, skrev bostonpolitiet på sin twitterkonto.

ETTERFORSKERE PÅ DØRA:  Mens den 20-årige saudiske maratonmannen lå på sykehus på grunn av skader han fikk, dro folk fra Boston-politiet og FBI til hans leilighet, for å sjekke om han var mannen bak terroraksjonen. Et drøyt døgn etter, ble saudieren sjekket ut av saken. Foto: Her sjekker krim-teknikere fra FBI spor ved åstedet for den første bomben. Foto: Scanpix
ETTERFORSKERE PÅ DØRA: Mens den 20-årige saudiske maratonmannen lå på sykehus på grunn av skader han fikk, dro folk fra Boston-politiet og FBI til hans leilighet, for å sjekke om han var mannen bak terroraksjonen. Et drøyt døgn etter, ble saudieren sjekket ut av saken. Foto: Her sjekker krim-teknikere fra FBI spor ved åstedet for den første bomben. Foto: Scanpix Vis mer