SÅ RANEREN: Lena Weber så raneren etter ranet. Ifølge henne hadde han på seg en sekk og en stor strikkelue. Foto: Per Flåthe
SÅ RANEREN: Lena Weber så raneren etter ranet. Ifølge henne hadde han på seg en sekk og en stor strikkelue. Foto: Per FlåtheVis mer

- Han løp av gårde med en sekk

Lena Weber så raneren løpe av gårde etter bankranet i Porsgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
PORSGRUNN/OSLO (Dagbladet): Lena Weber ble vitne til at raneren stakk av etter det væpna ranet av filialen til Sparebank 1 Telemark i Vestregate i Porsgrunn i ettermiddag.

- Grunnen til at jeg la merke til karen var at han hadde svær strikka vinterlue på seg. Det er jo ingen grunn til at han skulle ha slikt på seg nå. Det er jo ikke kaldt, forteller Weber fra Porsgrunn.

Politiet jakter nå raneren med store politistyrker. Politiet har fått utlevert overvåkingsmaterialet og etterlyser en mann i 18-20-årsalderen.

Sekk og strikkelue Weber visste ikke at det var et ran hun var vitne til da. Først kort tid etter, da politiet dukket opp, forsto hun alvoret.

Lena beskriver personen som en ung mann.

- Han hadde på seg stor blå genser, svær strikka vinterlue og en sekk. Han løp mot Bybakken. Jeg trodde han hadde dårlig til. Ja, han hadde vel dårlig tid, sier Weber, som tror at ranet skjedde rett før stengetid i 14.50-tida.

Politiet fikk meldinga 14.43. Ifølge banksjef Per Halvorsen kom det en maskert mann i banken, som gikk til skranken og ba om penger.

Mindre beløp - Han kom unna med et mindre beløp, sier Halvorsen til Dagbladet.

Ifølge Telemarksavisa skal raneren ha hatt et skjerf over ansiktet hatt på seg en grønn militærbukse og hvite joggesko. Mannen bar på en svart ryggsekk.

Raneren skal være rundt 175 centimeter høy og mellom 18-20 år gammel. Han beskrives som tynn.

Dagbladet følger saken.

RAN: Like før stengetid ble denne Sparebank 1-filialen ranet av en maskert mann. Ingen ble skadd under ranet og raneren skal ha stukket av med et mindre pengebeløp. Foto: Per Flåthe
RAN: Like før stengetid ble denne Sparebank 1-filialen ranet av en maskert mann. Ingen ble skadd under ranet og raneren skal ha stukket av med et mindre pengebeløp. Foto: Per Flåthe Vis mer