- Han lurer på om det er et forsøk på å bli kvitt ham fra samfunnet, og om hun er et middel for å få ham bort

Rettssak mot mannen som har 30 år i fengsel bak seg.

FORSVARER MANNEN: VIbeke Hein Bæra forsvarer mannen som i fjor vår slapp ut etter til sammen 30 år i fengsel. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FORSVARER MANNEN: VIbeke Hein Bæra forsvarer mannen som i fjor vår slapp ut etter til sammen 30 år i fengsel. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HORTEN (Dagbladet): Klokka 09 i dag møter den 60 år gamle mannen som er tiltalt for voldtekt av ei kvinne i 40-åra i Horten i fjor, i Nordre Vestfold tingrett. Han er tidligere straffedømt en rekke ganger, og sist han slapp ut på prøve - i 1993 - voldtok og drepte han en kvinne. 

At han ble siktet for en ny voldtekt drøye fire uker etter at han slapp ut fra å ha sonet 21 år i fengsel, er et viktig moment i saken, opplyser advokaten hans.  - Han lurer på om det er en tiltale for å bli kvitt ham fra samfunnet, og om hun er et middel for å få ham bort, sier advokat Vibeke Hein Bæra til Dagbladet. 

30 år i fengsel Hun viser til at mannens historie allerede var godt kjent i Horten før han slapp ut. Både lokalavisene og Dagbladet skrev mye om saken og hvordan mannen hadde fire voldtektsdommer og ett drap bak seg. I tillegg sonet han mindre straffer for brudd på blant annet veitrafikkloven på 80-tallet.  

Til sammen hadde han 30 år i fengsel bak seg, og var vurdert for farlig for prøveløslatelse. Bastøy, lavsikkerhetsfengselet på ei øy utenfor Horten, fikk han ikke være på, da han flere ganger brøt mindre regler der. Han ble sendt tilbake til høysikkerhetsfengselet Ila i Bærum. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.