- Han lyver så det renner av ham

Full krangel mellom Ingebrigt Steen Jensen og Trygve Hegnar.

KRANGLEFANTER: Ingebrigt Steen Jensen og Trygve Hegnar krangler så busta fyker om norsk økonomi. Sistnevnte har viet dagens leder i Finansavisen til å omtale Jensens mange Facebook-innlegg om Hegnars økonomispådommer. Foto: Dagbladet
KRANGLEFANTER: Ingebrigt Steen Jensen og Trygve Hegnar krangler så busta fyker om norsk økonomi. Sistnevnte har viet dagens leder i Finansavisen til å omtale Jensens mange Facebook-innlegg om Hegnars økonomispådommer. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det er sjelden vi har sett en slik sjarlatan i fri dressur», skriver Trygve Hegnar (71) i Finansavisens leder i dag.

I lederen, som har fått tittelen «Solstikk og løgner», skriver redaktøren hvordan han mener at tidligere Stabæk fotball-leder og reklame-guru Ingebrigt Steen Jensen (60) har kommet med en rekke løgner mot ham selv og Finansavisen.

Det er etter at Jensen har postet en rekke innlegg på Facebook om Hegnar og Finansavisens journalistikk rundt norsk økonomi at Hegnar reagerer.

- Aldri opplevd makan De mange innleggene slakter redaktørens spådommer om økonomi, der fotballentusiasten blant annet skriver:

«Du kan si hva du vi om økonomer. Men de er ute av stand til å forutsi noe om økonomi. Trygve Hegnar har vel spådd et tjuetalls boligkrakk de siste fem åra og tatt feil hver gang?».

Til dette innlegget, svarer Hegnar i dagens avis:

«Som alle våre lesere (uten unntak) vil vite, har vi aldri spådd noe boligkrakk. Vi er kanskje den eneste økonomen som aldri har spådd et boligkrakk i Norge. Vi har spådd prisoppgang («løp og kjøp») hele tiden de siste fem åra. Ingebrigt Steen Jensen er en løgner».

Videre i lederen skriver avisa også:

«Ingebrigt Steen Jensen lyver så det renner av ham».

Til Dagbladet forklarer Hegnar at han så seg nødt til å kommentere Jensens innlegg, siden han ikke finner seg i at det blir skrevet løgner om ham.

- Jeg liker ikke å bli tillagt meninger jeg ikke har, og jeg liker ikke å bli utsatt for løgner, sier han.

Han forklarer at han mener han aldri har spådd boligkrakk, og heller aldri har spådd børskrakk.

- Det er det motsatte av det jeg står for. Det eneste jeg har skrevet er at man kommer til å se at Oslo børs ville få det vanskelig denne sommeren, sier han, og legger til:

- Det er helt utrolig at en person som er så kjent kan være så usannferdig. Jeg har holdt på i 44 år, men jeg har aldri opplevd makan.

- Morsomhet Som svar til Hegnar har Jensen postet et langt innlegg på Facebook.

«Det var en stor glede å våkne til Trygve Hegnars leder i Finansavisen i dag», skriver han, før han forklarer hvordan han mener Hegnar har tatt denne feil når det gjelder børsspådommer denne sommeren.

Han reagerer også på måten Finansavisen omtaler ham selv.

«Vi er den eneste reklamemannen vi kjenner som synes det er morsomt å erte Trygve Hegnar av og til. Vi morer oss kostelig hver gang vi ser hvor lett han er å tirre opp og hvor sinna han blir. Vi ser også at han har en elefants hukommelse og aldri glemmer noe vi har sagt og skrevet. Men vi prøver å holde oss for gode for personkarakteristikker. Vi har derfor bare skrevet om Hegnars dårlige salgsanbefaling, mens Hegnar i kjent stil valgte personlige ukvemsord da han i dag endelig tok ordet», skriver han.

Til Dagbladet forteller Jensen at han håper krangelen kan inspirere mennesker til å bry seg mer om økonomi.

- Jeg tenker først og fremst at dette er en slags morsomhet, det er i alle fall det jeg har tenkt det som. At to middelaldrende herrer krangler om litt merkverdige ting, det trenger man om sommeren, sier han.

- Et dårlig råd Han innrømmer at han i et av innleggene hadde skrevet en trykkfeil, som ble rettet opp i umiddelbart. Innholdet i meldingene står han fortsatt for.

- Det er ikke noen løgner i det jeg har skrevet, sier han.

- Skrev du det bare for å erte?

- Jeg gjør det litt for å erte, men jeg gjør det også fordi han har gitt et utvetydig råd. Han er en mann mange mennesker lytter til når det gjelder hva man skal gjøre med eventuelle fond. Det berører store deler av det norske folk. De menneskene som har fulgt rådet hans om å selge alt man har på Oslo børs, for nå skal børsen ned, har tapt store beløp, sier han.

Jensen understreker at alle kan gi dårlige råd, og at det ikke i seg selv er en katastrofe.

- Man kan selvsagt ikke måle investeringene sine fra dag til dag eller uke til uke. Men når man som Hegnar lever av å irettesette, korrigere og forklare, så tenker jeg at man må tåle at det blir påpekt at det var nettopp et dårlig råd, sier han.  

Jensen mener det er få mennesker som tør å kritisere Hegnar.

- Hvis du pirker borti han så skriver han om deg tre, fire ganger i året. Men jeg har funnet ut at det ikke er noe å være redd for, så jeg erter ham litt, sier han, og legger til:

- Men sommerføljetongen har nok et element av patetisk hanekamp i seg. Det må både jeg og Hegnar erkjenne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer