Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han må beklage, trekke tilbake brevet og vise at han har folkeskikk

Ola Borten Moe krever unnskyldning fra Frederic Hauge. Nå mener begge at den andre må beklage.

VIL HA BEKLAGELSE FRA FREDERIC HAUGE:  Olje- og Energiminister Ola Borten. Her på NHOs konferanse i Operaen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.
VIL HA BEKLAGELSE FRA FREDERIC HAUGE: Olje- og Energiminister Ola Borten. Her på NHOs konferanse i Operaen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bellona-sjef Frederic Hauge og olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) har kranglet i halvannet år. Nå krever begge at den andre må si unnskyld - men ingen av dem vil.

- Han må beklage, trekke tilbake brevet han skrev til oss og vise at han har vanlig folkeskikk, sier Ola Borten Moe til Dagbladet på spørsmål om hva som skal til for at dialogen skal komme i gang igjen.

Det kommer ikke på tale for Frederic Hauge.

- Han lyver om Bellona. Selv Russlands KGB vet at de ikke skal lyve om Bellona. Denne oppførselen og måten å styre offentlig debatt på har jeg aldri opplevd før, sier Hauge, som lenge har krevd en beklagelse fra Borten Moe.

- Blir utskjelt
Dermed står oljesjefen og miljøguruen på stedet hvil. Tirsdag fyrte Frederic Hauge av nok en salve mot statsråden og anklaget ham og oljedepartementet for å legge press på NRK og norske medier.

- Det er uverdig at norske statsråder får diktere NRKs redaksjonelle prioriteringer, raste Frederic Hauge.

Bakgrunnen var at departementet nektet å stille i NRKs debattprogram Aktuelt dersom Frederic Hauge var med. NRK hadde allerede invitert Hauge, og valgte å av-invitere ham og inviterte Nina Jensen fra WWF i stedet. Hauge mener at dette har skjedd ved flere anledninger. Ola Borten Moe bekrefter at han ikke ønsker å treffe Frederic Hauge til debatt.

- Jeg har flere ganger opplevd å bli regelrett utskjelt under sending. Det er ikke noe jeg trenger å forholde meg til, sier Ola Borten Moe.

Frederic Hauge sier at han gjerne møter statsråden til debatt, det er bare egne dialogmøter han boikotter. Departementet mener at Hauge ikke bare kan «melde seg på og av» som han vil.

Det hele startet 30. august i forfjor sommer med at Ola Borten Moe anklaget miljøbevegelsen for aktivt å legge kjelker i veien for regjeringens fornybarsatsing. Bellona-Frederic svarte med å kalle statsråden for en inkompetent løgner og sa at han ikke lenger ønsket kontakt med ham. Borten Moe repliserte med å si at regjeringen klarer seg fint uten Hauge. Departementet sendte et brev til Bellona 5. september der de spurte om boikotten også gjaldt pengestøtten fra regjeringen, hvorpå Bellona svarte at boikotten gjaldt politisk nivå, ikke embetsverksnivå, og takket for støtten. Det er dette er brevet statsråden mener Bellona må trekke, bekrefter Olje- og energidepartementets kommunikasjonssjef Ole Berthelsen.

NRK avviste overfor Dagbladet tirsdag kveld at de lar seg presse av regjeringens statsråder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!