Donald Trump

- Han må fjernes umiddelbart

Donald Trumps niese, Mary Trump, frykter i et nytt intervju at onkelen kan forårsake mer skade på demokratiet, og omtaler han som ustabil.

NIESE: Trumps niese, Mary Trump, omtaler onkelen som ustabil i et nytt intervju. Hun advarer om hva onkelen kan finne på i nærmeste framtid. Foto: AP/NTB.
NIESE: Trumps niese, Mary Trump, omtaler onkelen som ustabil i et nytt intervju. Hun advarer om hva onkelen kan finne på i nærmeste framtid. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert

Niesa til avtroppende president Donald Trump, Mary Trump, går i et nytt intervju hardt ut mot onkelen sin etter angrepet på kongressbygningen i USA.

I intervjuet med The Guardian forteller niesa at onsdagens angrep «sjokkerte henne», og at hun ser på stormingen av Kongressen som «nedverdigende».

- Det var de siste fire åra i sanntid. Destillert til sin essens, og det viste hvor mye de aller verste menneskene blant oss har blitt aktivert og oppmuntret, sier niesa til avisa.

Høylytt kritiker

Mary er dattera til Donald Trumps eldste bror, Fred Trump junior, og har vært en høylytt kritiker av onkelen.

Hun har gitt ut den omstridte boka «Too Much and Never Enough, How My Family Created The World’s Most Dangerous Man», og har ikke lagt skjul på at hun mener onkelen hører hjemme bak lås og slå. I juli i år kommer hun også ut med ei ny bok, «The Reckoning».

Vil kaste Trump

- FRYKTELIG REDD: USA-korrespondent Vegard Kvaale forteller om situasjonen Donald Trump befinner seg i. Reporter: Øystein Sæthre. Vis mer

I intervjuet understreker hun også hvor farlig det var at så mange Kongressmedlemmer var i bygningen da den ble stormet, og mener alle som angrep Kongressen må arresteres og «gis alvorlige straffer».

Som følge av angrepet på Kongressen forsøker demokratene å få visepresident Mike Pence til å benytte seg av «25th amendment» - det 25. grunnlovstillegget - som gir visepresidenten mulighet til å kaste den sittende presidenten dersom han mener at han er uegnet til å gjøre jobben sin.

Trumps niese mener grunnlovstillegget må benyttes, og at man «må handle raskt».

Hun tror imidlertid ikke Pence kommer til å benytte seg av muligheten, og hevder at ministerne som har gått av i kjølvannet av angrepet på Kongressen ikke har gjort det «fordi de brydde seg om hva som skjedde på onsdag».

Overfor avisa hevder hun at ministerne «prøver å unngå de politiske etterdønningene».

- Ustabil

LAGT PRESS: Visepresident Mike Pence har fått press på seg til å fjerne Donald Trump etter forslaget som ble lagt fram i kongressen mandag 11. januar. Video: AP/Dagbladet TV Vis mer

I intervjuet går niesa også hardt ut mot Trump og omtaler onkelen som «ustabil».

- Onkelen min er ustabil. Han må fjernes umiddelbart, sier hun.

Niesa viser til at Trump prøvde å ugyldiggjøre poststemmer under presidentvalget, og at han også skal ha avvist og vært avfeiende overfor forespørslene om å sende inn Nasjonalgarden for å tøyle opprøret i Washington D.C.

- Klokka tikker

Joe Biden blir tatt i ed som USAs 46. president under en innsettelsesseremoni 20. januar, men Trumps niese advarer om hva Trump kan komme til å gjøre etter at presidentperioden hans er over.

- Om mindre enn to uker har han ikke Det ovale kontor til å beskytte ham mot søksmål, konkurser og strafferettslige tiltaler. Jeg vet ikke hva han kommer til å gjøre, men vi må forstå at han er i stand til å gjøre noe. Og klokka tikker, legger hun til.

AVSLØRER: Trumps niese, Mary Trump, kommer med flere sjokkerende påstander om Trumps liv. Video: Scanpix Vis mer

55-åringen har ikke hatt mye kontakt med onkelen de siste 20 åra etter en bitter arvestrid da bestefaren hennes og Donald Trumps far, Fred Trump, døde.

Hun har derimot vært i rettslig strid med familien.

Før hun ga ut sin første bok, saksøkte den nå avdøde broren til Donald Trump, Robert, henne i et forsøk på å få stanset utgivelsen. Dette ble avvist i retten.

- Hun er en niese jeg sjelden ser, som vet svært lite om meg, sier usanne ting om mine vidunderlige foreldre (som ikke tålte henne!) og meg, skrev Trump på Twitter da boka kom ut i juli i fjor.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer