- Han må gå av

Stortingsrepresentantene Linda Cathrine Hofstad (H) og Inga Marte Thorkildsen (SV) sitter begge i justiskomiteen. De forlanger nå Andersens umiddelbare avgang som lensmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt forferdelig. Han ødelegger så mye for politietaten. Det er gjort mye arbeid i politietaten og i andre etater for å fjerne disse holdningene, men det er til ingen nytte med slike uttalelser. Den eneste reaksjonen som er akseptabel, er at han må gå. Politimesteren i Hordaland må gripe inn og få ham fjernet, sier Hofstad.

- Jeg synes synd på jenter i Laksevåg, og håper ingen går til denne lensmannen og anmelder voldtekt. Gå til andre politidistrikter eller til andre betjenter på hans kontor, sier Hofstad.

Misforstår

Andersen selv mener at stortingskvinnene ikke har forstått hans budskap når de ber ham gå av.

- Det er menn, i alle samfunnslag, som utsetter kvinner for vold. Det er fysisk vold, og det er ikke langt fra fysisk vold til seksuell vold. Hvis representantene ikke forstår det, så må jeg si at de har altfor liten erfaring, og da burde de i grunnen tenke seg om når det gjelder å sitte på Stortinget. Da har de ikke den bakgrunn som skal til for å sitte der.

Forebyggende

- Det jeg går ut med, har ingenting med mitt kvinnesyn å gjøre. Det er gjort av forebyggende karakter, og man må klare å se nyansene i det, sier Andersen.

Han fastholder sine synspunkter om kvinners ansvar i voldtektssaker.

- Det jeg sikter til i denne diskusjonen, er kvinner som blir med hjem på et nachspiel, kvinner som kler av seg på overkroppen og blir med inn på soverommet og så videre, og så plutselig er nok nok. Så blir de voldtatt.

Kalkulert risiko

Jeg sammenlikner dette med basehoppere som hopper utenfor Kjerag - det ligger en kalkulert risiko i dette her, og det må de forstå. Årsaken til at jeg var med på dette intervjuet, var bare av forebyggende karakter. Hvis jeg kan få noen til å være forsiktige, og tenke, så er det det som skal til. Da kan det forebygge, sier han.