Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han må gå!

Bråket i Luftfartstilsynet vil ingen ende ta. En av etatens mest erfarne medarbeidere krever nå at luftfartsdirektør Per-Arne Skogstad går av, og at tilsynet settes under administrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det oppsiktsvekkende utspillet kommer bare et drøyt halvår etter at Luftfartstilsynet ble opprettet.

- Luftfartsdirektøren bør stille sin plass til disposisjon, og hele Luftfartstilsynet bør settes under administrasjon.

Det sier Jan H. Evensen. Han har 22 års erfaring fra Luftfartsinspeksjonen og -tilsynet, og er nylig pensjonert leder av tilsynets største fagorganisasjon NITO (Norges Ingeniørorganisasjon).

Kritiserte sjefen

Grunnen til at han nå tar bladet fra munnen, er det han oppfatter som et grovt overtramp mot hovedverneombudet i tilsynet.

- Behandlingen av hovedverneombudet er grotesk, mener Evensen.

I kjølvannet av Dagbladets omtale av krisa i Luftfartstilsynet skal hovedverneombudet ha blitt motarbeidet av direktør Skogstad.

Arbeidsmiljøutvalget klaget 7. juni på dette i et notat til direktøren:

«Luftfartstilsynets direktør har ved forskjellige anledninger og fora den siste tiden uttrykt at ledelsen i Luftfartstilsynet ikke har tillit til Unni Vasaasen som hovedverneombud,» står det i notatet. Samtidig understrekes det at hovedverneombudet har de ansattes fulle tillit.

Evensen mener det nå synes som om hovedverneombudet får gjennomgå fordi de to i mai kritiserte direktøren i et brev til samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Alene mot ledelsen

I brevet anklager de toppsjef Skogstad for en rekke brudd på tilsettingsreglementet, og for hans lederstil.

- Når en leder uttaler at han ikke har tillit til hovedverneombudet, de ansattes representant, da viser han at han ikke har evne til selvkritikk, sier Evensen.

Hovedverneombudet står nå ganske alene mot ledelsen, siden Evensen i oktober pensjoneres fra tilsynet. Selv ønsker ikke hovedverneombud Vas-aasen å uttale seg til Dagbladet. De ansatte og ledelsen er blitt enige om ikke å debattere den interne striden i mediene.

Ifølge notatet forsøker samtidig deres toppsjef å påvirke oppnevnelsen av andre verneombud. Flere verneombud skal opprettes, for å lette presset på hovedverneombudet.

- Skogstad er ikke villig til å høre på de ansatte. En leder som ikke gjør det, er ingen leder. Jeg synes tillitsmannsapparatet burde gå til departementet og fremme mistillitsforslag mot luftfartsdirektøren, sier Evensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media