Foto: Jacques Hvistendahl
Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Han må ha vært livredd

Familien til Jan Petter Aarstad tenner lys for ham hver kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): De pårørende til Jan Petter Aarstad, som ble dumpet i brønnen på Vollheim gård, hørte ikke fra sønnen på over ett år. Da deres bistandsadvokat Eva Frisvold prosederte i Gjøvik tingrett i dag fortalte hun om redselen og frykten familien opplevde.

Aarstad ble trolig drept i begynnelsen av november 2006. Politiet fant ham ikke før 23. januar 2008. Liket lå i en brønn på Vollheim gård under masse skrot som vaskemaskiner, gressklippere og traktorkjetting. Det tok politiet to dager å tømme brønnen før de fant liket av Aarstad.

- Fra sommeren 2006 og til han ble funnet i janur 2008 var en forferdelig tung tid for familien. De tok kontakt med politiet fordi de ikke fikk kontakt med ham. De følte de ikke ble tatt på alvor, fortalte Eva Frisvold.

Sendte tekstmelding til familien
Hun fortalte om en tekstmelding som ble sendt til Aarstads bror. Det var tiltalte Knut Arne Thorstensen som sendte denne tekstmeldingen.

-  I den meldingen går det fram at Jan Petter ikke ønsker mer kontakt med sin familie. Som søsteren sa i retten: Først ble de glade fordi de visste at han var i live. Deretter ble de lei seg fordi han ikke ville ha kontakt med dem. Så går det da helt til januar 2008 hvor han ble funnet død. I dag vet man at denne meldingen faktisk ble sendt da han ble funnet død.

Tenner lys for offeret
Fortsatt er det uklart om Aarstad faktisk var død da han ble dumpet i brønnen. Han hadde fått en sprøyte heroin av Knut Arne Thorstensen før han ble dumpet i brønnen, men det er uvisst om det var sprøyta som drepte ham.

- Ble han levende begravd? Led han da han lå i brønnen?

Det er spørsmålene som plager familien til Aarstad ifølge bistandsadvokaten. Hun fortalte at familien tenner et lys for ham hver kveld.

- Han må ha vært livredd
Ifølge Frisvold må Aarstad ha vært livredd den siste tiden på gården.

- Han må ha vært livredd den siste tiden. For meg framstår den siste tiden hans på gården som et helvete. Jan Petter er beskrevet som snill, sjenert og folkesky. De andre irriterte seg over ham, han var en slags syndebukk. Berit angrep ham med øks og han ringte politiet.

Han måtte flytte ut til låven, han måtte bo med hundene i stuen og ute i skogen.

Advokat Frivold ba om en erstatningssum på 200 000 kroner til hver av foreldrene i tillegg til begravelsesutgiftene på 26 000 kroner.

Mistet faren
Bistandsadvokat Inger Marie Støa som representerer de pårørende til Ragnar B. Abrahamsen ba også om en erstatning på 200 000 til Abrahamsens mor. Abrahamsen hadde en sønn som i dag er 15 år.

- Han har mistet sin far på en svært grotesk måte.

Ifølge bistandsadvokaten hadde ikke de to så mye kontakt i tiden før faren ble drept. Men i dag sliter sønnen. Han går jevnlig til psykolog.

- Han sliter med søvnmangel. Han har sluttet med trening og er mye borte fra skolen.

Advokat Støa la vekt på den enorme belastningen mediadekningen har vært for sønnen.

Hun la vekt på aktors prosedyre hvor han sa at Abrahamsen ble avrettet på låven.

Støa ber om en erstatning på 300 000 til sønne.

Aktor ba om forvaring for søsknene Thorstensen og Ole Kristian Bjørnsen

DREPT: Jan Petter Aarstad ble dumpet i brønnen på Vollheim gård. Foto: PRIVAT
DREPT: Jan Petter Aarstad ble dumpet i brønnen på Vollheim gård. Foto: PRIVAT Vis mer