Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han må lære alt på nytt

16. mars i fjor var Robin Vedvik Helmersen (25) døden nær da han fikk et takras i hodet. I dag møter han huseieren i retten.

ISBLOKKER: 25-åringen snakket med kjæresten i mobiltelefonen da isblokkene traff ham i hodet. Raset var nær ved å ta livet av ham. Foto: Øistein Norum Monsen
ISBLOKKER: 25-åringen snakket med kjæresten i mobiltelefonen da isblokkene traff ham i hodet. Raset var nær ved å ta livet av ham. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Takraset var svært nær ved å ta livet av den aktive 24-åringen. Isblokka som traff gutten i hodet 16. mars i fjor knuste hodeskallen fra panne til nakke.

- Han hadde hatt tentamen på Bjørknes den dagen, og satt på Kaffebrenneriet på Frogner og ventet på kjæresten sin. Så gikk han ut på gata for å gå henne i møte, mens han snakket med henne på telefonen. Plutselig blir telefonen brutt, og hun tror at batteriet hans er tomt. Hun går raskt bortover for å møte han, og blir en av de første som kommer på åstedet, fortalte faren til Robin Vedvik Helmersen til Dagbladet etter ulykken.

I tiden som fulgte gjennomgikk Robin Vedvik Helmersen 16 operasjoner. Han hadde lungebetennelser, blodforgiftning og gikk inn og ut av koma i flere måneder.

Først i fjor sommer ble det klart at han ville overleve.

25-åringen gjør stadige framskritt, men er pleietrengende og vil ha alvorlige mén etter hendelsen.

Trenger hjelp til alt - Han må lære seg alt på nytt. Å snakke, å gå. Han trenger hjelp til alle dagliglivets aktiviteter, sier Robin Helmersens advokat, Christian Lundin, til Dagbladet.

Ifølge advokaten er det for tidlig å si hvor godt 25-åringen vil kunne fungere.

- Men det er ikke tvil om at han vil ha varige skader etter dette, sier Lundin.

- Dette er en tragisk sak for alle parter. Tragisk for han, og tragisk for gårdeier. Han opplever stor frustrasjon i at ingen vil ta ansvar for det som har skjedd. Han er uskyldig rammet knallhardt, og ingen vil ta ansvar, sier Lundin.

Bik Bok-gründer Kenneth Sandvold eier bygget som Robin Vedvik Helmersen gikk forbi da han fikk israset i hodet.

Erstatning Oslo statsadvokatembete har tatt ut tiltale mot Kenneth Sandvold, broren Willy Sandvold og Sandvold Bolig AS.

- Dette er en tragisk ulykke for alle involverte, og Sandvold har sympati for Robin og hans familie. Han må imidlertid forholde seg til statsadvokatens tiltale om personlig straffansvar, noe han ikke erkjenner. Han har overholdt alminnelige rutiner for sikring og rydding av tak. Sandvold har personlig tilbudt dekning for behandling av Robin, sier advokat Espen Skjerven, som representerer Kenneth Sandvold.

Helmersen har rettet et oppreisningskrav på 500 000 kroner mot Sandvold. I tillegg vil de ha en avgjørelse på om eierne av bygården rammes av erstatningsansvar.

I så fall blir det en ny runde i retten for å avgjøre erstatningssummen.

Robin Vedvik Helmersen vil selv møte i retten i dag. Dagbladet vil følge rettssaken i dag.

LANG KAMP: Robin Vedvik Helmersen (25) fikk 16. mars i fjor en isblokk i hodet. I dag møter han i retten. Foto: Privat
LANG KAMP: Robin Vedvik Helmersen (25) fikk 16. mars i fjor en isblokk i hodet. I dag møter han i retten. Foto: Privat Vis mer