- Han må være en narsissistisk psykopat

51-åringen levde et A4-liv på overflaten. Nå er han siktet for å ha drept og partert elskerinna Eva (51).

DRAPSMISTENKT: 51-åringen er mistenkt for drapet på sin elskerinne, Eva Magnusson (51). Han er leder ved universitetet ved Örebro og beskrives av venner som rolig og vennlig. Foto: Privat
DRAPSMISTENKT: 51-åringen er mistenkt for drapet på sin elskerinne, Eva Magnusson (51). Han er leder ved universitetet ved Örebro og beskrives av venner som rolig og vennlig. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En grufull drapssak er under opprulling i Sverige. For 12 dager siden fikk politiet et tips av en turgåer i Örebro som mente hunden hans oppførte seg merkelig.

Politiet gjorde søk i området, og fant en likdel begravet i en plastpose dypt nede i snøen. Drapsofferet er identifisert som Eva Magnusson (51).

Kort tid etter likfunnet, ble en 51 år gammel universitetsleder i Örebro fengslet, mistenkt for parteringsdrap.

I helga gjorde politiet ytterligere tre makabre likfunn i skogen, blant annet hodet til offeret. Dette anses for å være viktig i jakten på dødsårsaken.

- Narsissistisk psykopat Svenske aviser ruller nå opp den mistenkte 51-åringens dobbeltliv. 51-åringen levde tilsynelatende et A4-liv med samboer, to voksne barn og en lysende karriere ved universitetet i Örebro. På fritida liker han å gå på ski i skogen, der likdelene er funnet, samt spille golf med gode venner.

I sitt hemmelige liv hadde han et kjærlighetsforhold til Eva, som politiet tror han drepte og parterte, før han gjemte likdelene i skogen.

- Dersom han har gjort dette, er han en narsissist med psykopatiske trekk, sier rettspsykiater Sten Levander til Aftonbladet.

En kamerat sier til samme avis:

- Det finnes ingenting hos ham som skiller seg ut på noen som helst måte.

Andre venner Aftonbladet har snakket med, er sjokkerte over mistankene som er rettet mot 51-åringen.

- En del av oss har pratet sammen, og vi stiller oss like undrende alle sammen, sier en kamerat.

Gjorde militærkarriere Den mistenkte 51-åringen og Eva traff hverandre allerede tidlig på 80-tallet, da de studerte matematikk sammen. Før det hadde han vært sjef i en panserverngruppe i militæret. Siden den gang har veiene til den drapsmistenkte og den drepte krysset hverandre flere ganger. Det siste forholdet ble innledet på slutten av 90-tallet.

Vennene trodde imidlertid at forholdet ble avsluttet da 51-åringen ble samboer med en annen kvinne i 2009. Ifølge politiets teori skal drapsmotivet til universitetslederen være at Eva skal ha forsøkt å presse ham til å avslutte samboerforholdet og satse på forholdet deres.

En pensjonert politietterforsker Aftonbladet har snakket med, sier at den mistenkte har en ekstrem personlighet.

- Av den informasjonen jeg har lest, konkluderer jeg med at han virker å være svært ekstrem i sin personlighet. Han bryr seg veldig om utseendet og kroppen sin med all skigåingen og friluftslivet. Dessuten beskrives han av mange som en jentefut, sier Bo Wide til avisa.

Politiet søker fortsatt etter likdeler i skogsområdet utenfor Örebro. De har også satt en ny politietterforsker på saken, som har som mål «å knekke» den mistenkte 51-åringen i avhør.

- Vi har ingen hast med å gjennomføre avhør. De gjøres som regel i sluttfasen av en etterforskning, etter at sakkyndige og vitner har avgitt informasjon. Deretter blir den mistenkte avhørt, sier Torbjörn Carlson, pressetalsmann for örebropolitiet.

SØKER ETTER LIKDELER: Politiet i Örebro søker etter likdeler i skogen der den mistenkte 51-åringen ofte gikk på ski. Foto: Expressen
SØKER ETTER LIKDELER: Politiet i Örebro søker etter likdeler i skogen der den mistenkte 51-åringen ofte gikk på ski. Foto: Expressen Vis mer