«Han mannen så jeg på butikken før i dag»

Observant gutt sørget for at 23-åring ble pågrepet i massiv politiaksjon i Oslo. Kan ha forsøkt å antaste nærmere 30 barn de siste to månedene.

KNYTTER SAKENE SAMMEN: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde tror  forholdene den siktede mannen har tilstått kan knyttes til langt flere saker de siste ukene. Arkivfoto: SCANPIX
KNYTTER SAKENE SAMMEN: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde tror forholdene den siktede mannen har tilstått kan knyttes til langt flere saker de siste ukene. Arkivfoto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Dagbladet ønsker å komme i kontakt med foreldre som er berørt av denne saken. Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En 23 år gammel mann ble lørdag ettermiddag pågrepet på Munkelia t-banestasjon i Oslo etter at han skal ha antastet ett barn og forsøkt å beføle flere andre samme dag.

Mannen knyttes nå til en lang rekke lignende saker i Oslo og Bærum, trolig nærmere 30 tilfeller.

Avslørt av video Pågripelsen skjedde etter at 23-åringen skal ha tatt kontakt med tre barn i 11-årsalderen på Lambertseter i Oslo i 13.30-tida lørdag. Ett av barna ble antastet.

- Et av de tre barna han først tok kontakt med, var ekstra observant, og sa at «han mannen så jeg på butikken i sted». Da vi rykket ut til Rimi på Lambertseter sikret vi opptak fra overvåkningsvideo som viste at han fulgte etter barna. Store politistyrker ble satt inn i jakten på mannen som var på bildene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Mens politiet lette etter mannen i området, rakk han å prøve seg på ytterligere to barn.

- To sjuåringer ved en Spar-butikk ble kontaktet av ham, men ble instinktivt redde og kom seg unna. Kort tid etter, i 14.30-tida, fant politiet mannen på Munkelia t-banestasjon og pågrep ham, sier Rohde.

Samme modus Politiet ser sakene fra lørdag i sammenheng med samtlige av de tidligere sakene i høst på Oslo vest og i Bærum, fordi framgangsmåten har vært nærmest identisk og beskrivelsene av mannen stemmer overens.

- Han har fulgt etter barna, oftes på sykkel, tatt kontakt uten å bruke vold, for så å beføle barna utenpå klærne eller prøve på dette. Både gjerningspersonens utseende og sykkelen han ble tatt med passer veldig godt med beskrivelsene vi har fått etter de tidligere tilfellene, sier Rohde.

Den lange rekken av seksualforbrytelser startet 30. august i år, da to jenter skal ble antastet ved Grindbakken skole i Holmenkollåsen i Oslo. Politiet utelukker ikke at mannen kan stå bak enda flere tilfeller enn de nær 30 han nå kan bli siktet for.

- Vi sjekker ham opp mot ulike registre og andre saker for å se om han kan knyttes til også andre forhold. Vi ser veldig alvorlig på at barn har blitt utsatt for dette, og har prioritert denne saken høyt, sier Rohde til Dagbladet.

Hun opplyser at den siktede 23-åringen er tidligere ustraffet i Norge. Foreløpig har han erkjent de faktiske forhold rundt tilfellene sist lørdag, men har ennå ikke blitt konfrontert med resten av sakene i avhør.