Han mener verden går under i morgen

Det gjorde Harold Camping (89) i 1994 også. - Dommedag er avlyst, sier norsk numerolog.

DOMMEDAG: Den kristne radioverten Harold Camping mener han har regnet seg fram til at verden vil gå under i morgen, 21. mais 2011. Det vil si. De som virkelig tror på den kristne gud vil bli ført til himmelen, mens alle andre vil leve et helvete med jordskjelv og andre ulykker fram til 21. oktober i år når alt vil ta slutt. Foto:  REUTERS/SCANPIX
DOMMEDAG: Den kristne radioverten Harold Camping mener han har regnet seg fram til at verden vil gå under i morgen, 21. mais 2011. Det vil si. De som virkelig tror på den kristne gud vil bli ført til himmelen, mens alle andre vil leve et helvete med jordskjelv og andre ulykker fram til 21. oktober i år når alt vil ta slutt. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kristne radioverten, amerikanske Harold Camping (89), er sikker på at dommedag er om få timer, nemlig klokka 18.00 i morgen.

Camping driver den ikke-kommersielle radiokanalen Family Radio INC. Nettsidene deres teller ned til dommedag (obs! stor trafikk på sida).

Camping mener de som virkelig tror på den kristne gud vil bli ført til himmelen i morgen, mens de som tror på andre guder eller ikke tror i det hele tatt vil måtte leve i et helvete med jordskjelv og andre ulykker i fem måneder framover før verden når sitt endelige sluttpunkt den 21. oktober i år.

Jesus Kristus vil få det travelt, for han vil komme klokka 18.00 for å plukke opp folk i hver tidssone, ifølge Camping.

Spådde feil Går alt etter 89-åringens spådommer vil cirka 207 millioner mennesker, eller rundt tre prosent av verdens befolkning bli ført opp til himmelen i morgen, skriver Time Magazine.

Men den 89 år gamle radioprateren har et troverdighetsproblem. I 1992 spådde han det samme, at dommedag ville komme i september 1994. Da spådommen ikke gikk i gjennom, skyldte Camping på en regnefeil og justerte datoen til i morgen - 21. mai 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer