- Han mente at Europa var på vei til en uunngåelig blodig konfrontasjon

Hege Storhaug møtte Fjordman i 2003.

MØTTE FJORDMAN: Nå bekrefter Hege Storhaug fra Human Right Service at hun har møtt bloggeren.

«Daglig leder Rita Karlsen og jeg møtte Fjordman på Mona Lisa i Oslo sentrum. Vi begge har for oss oppsiktsvekkende dårlig hukommelse når det gjelder selve personen. Vi husker ikke navnet hans (han presenterte seg etter hvert i samtalen), vi husker ikke utseendet hans (veldig vanlig/anonymt, og hadde ikke gjenkjent han på gaten i dag), vi husker heller ikke dialekten hans. Men vi husker godt hans fremtoning ideologisk, noe som gjorde at det ble med dette ene møtet», skriver Storhaug i e-post til Dagbladet. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
MØTTE FJORDMAN: Nå bekrefter Hege Storhaug fra Human Right Service at hun har møtt bloggeren. «Daglig leder Rita Karlsen og jeg møtte Fjordman på Mona Lisa i Oslo sentrum. Vi begge har for oss oppsiktsvekkende dårlig hukommelse når det gjelder selve personen. Vi husker ikke navnet hans (han presenterte seg etter hvert i samtalen), vi husker ikke utseendet hans (veldig vanlig/anonymt, og hadde ikke gjenkjent han på gaten i dag), vi husker heller ikke dialekten hans. Men vi husker godt hans fremtoning ideologisk, noe som gjorde at det ble med dette ene møtet», skriver Storhaug i e-post til Dagbladet. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev før i dag om Anders Behrings Breviks idol, den norske anonyme bloggeren, Fjordman. Etter hva Dagbladet får opplyst fra flere politikilder kjenner nå politiet Fjordmans identitet.

- Vi etterforsker alle forbindelser til denne typen personer, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet. Bloggeren Fjordman sier nå til NRK at han er innstilt på å hjelpe politiet.

Dagbladet har snakket med flere av hans venner og bekjente i det islamkritiske miljøet som kjenner hans identitet. De frykter for hans sikkerhet om navnet hans kommer ut.

Møtte Fjordman Nå bekrefter Hege Storhaug fra Human Right Service at hun har møtt bloggeren.

«Daglig leder Rita Karlsen og jeg møtte Fjordman på Mona Lisa i Oslo sentrum. Vi begge har for oss oppsiktsvekkende dårlig hukommelse når det gjelder selve personen. Vi husker ikke navnet hans (han presenterte seg etter hvert i samtalen), vi husker ikke utseendet hans (veldig vanlig/anonymt, og hadde ikke gjenkjent han på gaten i dag), vi husker heller ikke dialekten hans. Men vi husker godt hans fremtoning ideologisk, noe som gjorde at det ble med dette ene møtet», skriver Storhaug i e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.