- Han mente at Europa var på vei til en uunngåelig blodig konfrontasjon

Hege Storhaug møtte Fjordman i 2003.

MØTTE FJORDMAN: Nå bekrefter Hege Storhaug fra Human Right Service at hun har møtt bloggeren.

«Daglig leder Rita Karlsen og jeg møtte Fjordman på Mona Lisa i Oslo sentrum. Vi begge har for oss oppsiktsvekkende dårlig hukommelse når det gjelder selve personen. Vi husker ikke navnet hans (han presenterte seg etter hvert i samtalen), vi husker ikke utseendet hans (veldig vanlig/anonymt, og hadde ikke gjenkjent han på gaten i dag), vi husker heller ikke dialekten hans. Men vi husker godt hans fremtoning ideologisk, noe som gjorde at det ble med dette ene møtet», skriver Storhaug i e-post til Dagbladet. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
MØTTE FJORDMAN: Nå bekrefter Hege Storhaug fra Human Right Service at hun har møtt bloggeren. «Daglig leder Rita Karlsen og jeg møtte Fjordman på Mona Lisa i Oslo sentrum. Vi begge har for oss oppsiktsvekkende dårlig hukommelse når det gjelder selve personen. Vi husker ikke navnet hans (han presenterte seg etter hvert i samtalen), vi husker ikke utseendet hans (veldig vanlig/anonymt, og hadde ikke gjenkjent han på gaten i dag), vi husker heller ikke dialekten hans. Men vi husker godt hans fremtoning ideologisk, noe som gjorde at det ble med dette ene møtet», skriver Storhaug i e-post til Dagbladet. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev før i dag om Anders Behrings Breviks idol, den norske anonyme bloggeren, Fjordman. Etter hva Dagbladet får opplyst fra flere politikilder kjenner nå politiet Fjordmans identitet.

- Vi etterforsker alle forbindelser til denne typen personer, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet. Bloggeren Fjordman sier nå til NRK at han er innstilt på å hjelpe politiet.

Dagbladet har snakket med flere av hans venner og bekjente i det islamkritiske miljøet som kjenner hans identitet. De frykter for hans sikkerhet om navnet hans kommer ut.

Møtte Fjordman Nå bekrefter Hege Storhaug fra Human Right Service at hun har møtt bloggeren.

«Daglig leder Rita Karlsen og jeg møtte Fjordman på Mona Lisa i Oslo sentrum. Vi begge har for oss oppsiktsvekkende dårlig hukommelse når det gjelder selve personen. Vi husker ikke navnet hans (han presenterte seg etter hvert i samtalen), vi husker ikke utseendet hans (veldig vanlig/anonymt, og hadde ikke gjenkjent han på gaten i dag), vi husker heller ikke dialekten hans. Men vi husker godt hans fremtoning ideologisk, noe som gjorde at det ble med dette ene møtet», skriver Storhaug i e-post til Dagbladet.

Storhaug skriver videre at «Fjordman fremsto som hundre prosent overbevist om sine egne ideer, som urokkelig. Han hadde forstått, alle vi andre hadde ikke forstått. Han mente at Europa var på vei til en uunngåelig blodig konfrontasjon, grunnet en villet ødeleggende innvandringspolitikk, der islam stod i sentrum for ødeleggelsen».

Mente Europa ble ødelagt «Ikke bare var dette en villet politikk fra det politiske lederskapet i Europa, det var også en politikk støttet opp av den kulturelle eliten. Kultureliten, inkludert massemedia, gikk i tospann med det politiske lederskapet om å ødelegge Europa: la Europa bli en forlengelse av den arabiske verdenen. Denne eliten var altså i gang med bevisst å frarøve folket det Europa vi kjenner og gi det i hendene til den arabiske verdenen. Vi opplevde hans syn som ren og skjær dommedagsprofeti. Som svært nedbrytende og ubehagelig. Som aggressivt, som forstyrret, uten at han på noen måte selv tok til orde for vold eller at vi tolket han til å være villig til å bruke vold selv», skriver Storhaug.

MISLIKER Å BLI BRUKT AV BREIVIK: «Det føles aldeles forferdelig at han siterer meg i sin mye omtalte bok. Jeg vet ikke hva annet jeg kan si», skriver «Fjordman», og legger til at han ikke har orket å lese manifestet selv. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET
MISLIKER Å BLI BRUKT AV BREIVIK: «Det føles aldeles forferdelig at han siterer meg i sin mye omtalte bok. Jeg vet ikke hva annet jeg kan si», skriver «Fjordman», og legger til at han ikke har orket å lese manifestet selv. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET Vis mer

Storhaug skriver videre at «grunnet hans verdensbilde fulgte vi ikke opp kontakten med han».

«Vi jobber for et velfungerende fleretnisk og flerkulturelt Norge og Europa. Vi jobbet den gang som nå for at frihetsverdier som likestilling, likeverd, religiøs frihet, personlig frihet og ytringsfrihet skal være de ledende verdiene i samfunnet og som alle skal kunne nyte godt av, uansett bakgrunn», skriver Storhaug.

Tar avstand fra Fjordman Videre skriver hun: «At vi tar avstand fra Fjordmans konspirasjoner, må ikke tolkes til at vi mener det er riktig at det skal føres en klapperjakt på han. Det kan være en form for lynsjestemning blant enkelte voldselement i samfunnet vårt nå. De må aldri få vinne frem. Det vi aller minst nå trenger er et økt konfliktnivå. Dessuten har det kommet frem at politiet kjenner identiteten hans. Jeg vil anta at Fjordman således kalles inn til avhør om sin eventuelle kontakt med eller påvirkning av Behring Breivik. Så får vi avvente å se hva som kommer ut av dette».

- HUNDRE PROSENT OVERBEVIST: Hege Storhaug skriver videre at «Fjordman fremsto som hundre prosent overbevist om sine egne ideer, som urokkelig. Han hadde forstått, alle vi andre hadde ikke forstått. Han mente at Europa var på vei til en uunngåelig blodig konfrontasjon, grunnet en villet ødeleggende innvandringspolitikk, der islam stod i sentrum for ødeleggelsen».  Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
- HUNDRE PROSENT OVERBEVIST: Hege Storhaug skriver videre at «Fjordman fremsto som hundre prosent overbevist om sine egne ideer, som urokkelig. Han hadde forstått, alle vi andre hadde ikke forstått. Han mente at Europa var på vei til en uunngåelig blodig konfrontasjon, grunnet en villet ødeleggende innvandringspolitikk, der islam stod i sentrum for ødeleggelsen». Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer