Han møtte voldtektsmennene

Baard Johannessen sto ansikt til ansikt med de antatte voldtektsmennene noen minutter før de gikk til angrep på den 22 år gamle butikkekspeditøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De to ungdommene oppførte seg normalt da de var hos meg. Det er grusomt å tenke tilbake på når man vet hva de har gjort i nabobutikken, sier Johannessen til Dagbladet.

Mellom klokka 14 og 15 tirsdag ettermiddag ekspederte Baard Johannessen to unge gutter som var interessert i musikkinstrumenter. Den ene av de to, en kraftig norsk gutt i 18-årsalderen, var mutt og taus i butikken. Den noe yngre og mer spebygde kameraten, en innvandrerutseende unggutt, pratet livlig med butikkekspeditøren.

- De gikk da de hadde vært i butikken i rundt ti minutter, og jeg tenkte ikke noe mer på dem. Like før klokka 16.30 kom de tilbake igjen. Da gikk de fort forbi butikkvinduet. Den yngste av dem virket noe opphisset, forteller Johannessen.

Lite ante han at han noen timer tidligere på dagen hadde stått ansikt til ansikt med to voldtektsmenn.
- Jeg fikk sjokk da jeg leste i avisene hva som hadde skjedd i nabobutikken. Da jeg leste signalementet som offeret hadde gitt, gikk det kaldt gjennom meg. Det stemte på en prikk med de to ungdommene som tidligere på dagen hadde vært innom meg, sier han.

Videre la Johannessen merke til at guttene hadde ryggsekker, og så ut som skoleelever.