Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han navnga NOKAS-ranerne

NOKAS-siktet fortalte hvem som deltok i Stavanger-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Metkel Negassie Betew (26) skal ha fortalt at han selv, Erling Havnå, Ridvan Halimi og David Toska stod bak NOKAS-ranet i Stavanger. Det har en venn av NOKAS-siktede Betew forklart i politiavhør, skriver VG i dag.

Betews venn er siktet for heleri av flere millioner kroner fra NOKAS-ranet. Politiet fant om lag to millioner kroner hjemme hos ham, som de mener han hjalp Betew å skjule.

Metkel Negassie Betew skal også ha kommet med mange detaljer rundt ranet.

- Beklaget drapet

Ranerene skal ifølge forklaringen ha forventet å få med seg mellom tre og fire millioner kroner fra NOKAS, men hadde med seg feil type sprengstoff. Derfor ble utbyttet på ca 56 millioner. Vennen skal også ha sagt at en av ranerne ble skutt, og at det var en stor tabbe at politimannen Arne Sigve Klungland ble drept. Om sine egne bevegelser i etterkant av ranet skal Betew ha fortalt at han tilbrakte en natt i skjul i Stavanger, deretter tok drosje til jernbanestasjonen i Stavanger.

Her spaserte han rett forbi tre politimenn før han tok toget til Oslo, gjemt på toalettet hele veien.

- Redd for fengsel

Betews forsvarer Marius Dietrichsson ønsker ikke å kommentere avhøret. Hans klient har sittet varetektsfengslet i omlag ett år.

- BETEW FORTALTE: En venn av NOKAS-siktede Metkel N. Betew har sagt i politiavhør at Betew fortalte alt. Foto:Scanpix
- BETEW FORTALTE: En venn av NOKAS-siktede Metkel N. Betew har sagt i politiavhør at Betew fortalte alt. Foto:Scanpix Vis mer

Betews venn nekter ifølge VG for å ha gjort noe straffbart, og skal ha fortalt det han visste i avhøret av frykt for å bli varetektsfengslet.

Hele Norges coronakart