LØNN: Finansdirektør Trond Brandsrud, Aker ASA, har fått en kraftig lønnsøkning av konsernsjef Øyvind Eriksen (t.h.), som ifølge Finansavisen fikk mindre fra Aker ASA i 2013 enn i 2009. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
LØNN: Finansdirektør Trond Brandsrud, Aker ASA, har fått en kraftig lønnsøkning av konsernsjef Øyvind Eriksen (t.h.), som ifølge Finansavisen fikk mindre fra Aker ASA i 2013 enn i 2009. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer

Han økte lønningsposen med 87 prosent på tre år

Toppsjefene i seks av de største selskapene på Oslo Børs har gått ned i lønn, mens finansdirektørene har fått en skikkelig opptur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I løpet av de siste fire årene har gjennomsnittsnordmannen økt sin lønningspose med 16,5 prosent, fra 420 000 kroner i året til 489 200 kroner i året viser tall fra Statistisk sentralbyrå, skriver Finansavisen i dag.

Prosentvis har dermed Ola Nordmann hatt en langt større lønnsøkning enn det toppsjefene i flere store norske børsnoterte selskaper kan skryte av.

Toppsjefene fikk mindre Toppsjefene i seks børslokomotiver fikk i gjennomsnitt mindre utbetalt i 2013 enn i 2009. Men samtidig har finansdirektørene i disse selskapene økt sin lønnspakke med 48 prosent, skriver Finansavisen, som har gjennomgått årsrapportene til Statoil, DNB, Orkla, Storebrand, Norsk Hydro og Aker.

Den største lønnsvinneren er Trond Brandsrud, som har vært finansdirektør i Aker siden 2010. Han hadde i fjor en lønnspakke på 10,8 millioner kroner inklusive pensjonsopptjening.

På spørsmål om han er fornøyd med lønnen og om hva han tror kan være årsaken til at han er lønnsvinneren blant finansdirektørene i de seks selskapene svarer han:

- Jeg er fornøyd med lønnen, og har ingen formening om hva som er årsaken til lønnsutviklingen til finansdirektørene.

Brandsrud forklarer videre at hans lønn i 2010 reflekterte at han startet i Aker ca. 1 mai og således fikk utbetalt en fastlønn på ca. 2,45 millioner for ca. 8 måneder. Han mottok for samme periode i 2010 ca. 1,4 millioner i variabel lønn (bonus) fra Aker. Tilsammen ble det 3,85 millioner kroner.

Justert for dette har lønnspakken hans økte med 87 prosent siden 2010.

6,9 mill. i snitt De fem andre finansdirektørene har i gjennomsnitt hatt en lønnsøkning på 21,8 prosent i perioden fra 2009 til 2013.

I snitt fikk de seks finansdirektørene i fjor en total lønnspakke, inkludert opparbeidet pensjon, på 6,9 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Hun fikk mest for styrejobben
Se, en bank som kutter renten!
- Det er de beste tallene på seks år