Han overtar som AUF-leder etter Eskil Pedersen

Flykter til Norge fra Syria som tolvåring.

OVERTAR AUF:AUF's valgkomité har innstilt Mani Hussaini (26) fra Jessheim i Akershus som ny AUF-leder etter Eskil Pedersen. Innstillingen er enstemmig. Foto: Patrick Da Silva Saether / AUF
OVERTAR AUF:AUF's valgkomité har innstilt Mani Hussaini (26) fra Jessheim i Akershus som ny AUF-leder etter Eskil Pedersen. Innstillingen er enstemmig. Foto: Patrick Da Silva Saether / AUFVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): AUF's valgkomité har innstilt Mani Hussaini (26) fra Jessheim i Akershus som ny AUF-leder etter Eskil Pedersen. Innstillingen er enstemmig.

- Dette blir et sterkt sentralstyre for AUF og en god løsning for hele organisasjonen, sier valgkomiteens leder Truls Wickholm i en uttalelse gjengitt på AUFs hjemmesider.
 
Hussaini kom til Norgefra Syria som flyktning da han var tolv år. Han representerer i dag Arbeiderpartiet i Jessheim kommunestyre og i Akershus fylkesting. Han er dessuten vararepresentant for Akershus Ap på Stortinget og har tidligere vært fylkesleder og fylkessekretær av Akershus AUF.

Finnmarkingen Ragnhild Kaski har dermed tapt kampen om ledervervet. Hun er isteden innstilt som generalsekretær. Kaski er til dag redaktør for AUFs medlemsblad. Hun har vært aktiv i AUF siden hun var 16 år gammel. Hun er vararepresentant for Finnmark Ap på Stortinget og har vært fylkesleder av Finnmark AUF. Hun var på Utøya under terrorangrepet 22. juli.

Rogalendingen Emilie Bersaas innstilt som ny nestleder i AUF. Bersaas kommer fra Haugesund, hvor hun sitter i bystyret. Hun er også vara til Stortinget for Rogaland og har vært fylkessekretær i Rogaland AUF. Hun var på Utøya 22. Juli 2011.