- Han passet på oss

Tidligere prostituert sjokkert over arrestasjonen av Tom Stephens. Var frivillig politimann og søkte damer på MySpace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag tidlig ble den 37 år gamle Tom Stephens pågrepet av politiet, mistenkt for drapene på de fem prostituerte ved Ipswich.

Han sitter nå i varetekt og det er ventet at han skal avhøres i løpet av dagen. Han har tidligere vært frivillig politimann, og jobber nå delvis som drosjesjåfør og i et supermarked.

I går publiserte den britiske tabloidavisen The Mirror et intervju med den mistenkte. Her sier han at han kjente flere av de drepte prostituerte og at han ble deres beskytter.

- Jeg var venner med alle jentene. Men jeg var nærmest Tania og Gemma. Jeg var nær venn av de andre også men jeg skulle vært der for å beskytte dem.

- Sjokkert

Jacci Goldsmith er tidligere prostituert, og kjenner den arresterte 37-åringen.

- Jeg er sjokkert. Han pleide å hjelpe oss, sier hun til Sky News.

Ifølge Goldsmith pleide Stephens å kjøre de prostituerte rundt.

LETER ETTER BEVIS: Den mistenkte har ikke alibi for drapene, og kjente ofrene. Nå jobber politiet med tekniske bevis mot 37-åringen.
LETER ETTER BEVIS: Den mistenkte har ikke alibi for drapene, og kjente ofrene. Nå jobber politiet med tekniske bevis mot 37-åringen. Vis mer

- Han var ganske godt kjent. Han var ute hver natt. De behøvde bare å ringe, og hvis han kunne kjørte han de hvor de ville (...) Hvis det var kaldt på gata så kjørte han oss rundt. han gjorde det for mange av damene - han passet på oss, sier Goldsmith.

Fredag besøkte 37-åringen Goldsmith. Hun sier til Times Online at Stephens oppsøkte henne fredag kveld fordi han var opprørt over drapene og at han hadde behov for å snakke om det som skjedde.

- Han er ikke farlig eller voldelig og pleide å ta seg av jentene. Han kjørte de rundt for at de skulle få tak i stoff, og de hadde sex med ham i bytte for kjøreturene. Jeg har sovet i senga hans et par ganger når jeg har vært på gata, men vi hadde aldri sex.

Søkte damer på MySpace

Stephens har sin egen side på nettstedet MySpace, hvor han blant annet skrev at han var ute etter kvinner han kunne gå på date med, og eventuelt seriøse forhold.

Han forteller også om sine egne interesser og litt om hvor han jobber.

Han innrømmet overfor The Mirror at han ikke hadde alibi for alle de aktuelle tidspunktene.

- Jeg har ikke alibi for alle tidspunktene- jeg er faktisk ikke sikker på om jeg har alibi for noen av tidspunktene. Men jeg er ikke bekymret for å bli siktet, jeg er uskyldig.

- Han passet på oss
SØKTE DAMER PÅ NETT: Tom Stephens (37) er mistenkt for drapene i Ipswich. Her er et bilde fra en nettside.