Ernas tidligere stabssjef ut mot Hareide

- Han pekte på Erna, ikke Jonas

Erna Solbergs tidligere stabssjef og høyre hånd Julie Brodtkorb mener KrF-leder Knut Arild Hareide bryter egne løfter ved å peke på Jonas Gahr Støre som statsminister.

LØFTEBRUDD: Anklagene hagler om løftebrudd på sosiale medier, men KrF-leder Knut Arild Hareide fastholder at han ikke utstedte noen borgerlig garanti i valgkampen i fjor. Foto: Christian Roth Christensen /Dagbladet.
LØFTEBRUDD: Anklagene hagler om løftebrudd på sosiale medier, men KrF-leder Knut Arild Hareide fastholder at han ikke utstedte noen borgerlig garanti i valgkampen i fjor. Foto: Christian Roth Christensen /Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Facebook har Julie Brodtkorb delt en video der Hareide i ulike sammenhenger foran valget i fjor slår fast at KrF vil ha Erna som statsminister.

«Jeg fikk ikke med meg at Knut Arild ville samarbeide med SV om å kaste Erna! Gjorde du? Lik og del!», skriver hun.

En rekke lignende videoer og Hareide-sitater er lagt ut på sosiale medier de siste dagene, og i kommentarfeltene er mange opprørt over det de opplever som løftebrudd fra Hareide.

«Såpass!», skriver Venstre-profil Abid Raja over en video fra et valgkamparrangement som KrF-lederen deltok på, i Østfold i august i fjor.

Der hører man Hareide si følgende:

- KrF går til valg på en ny regjering: Sentrum og partiet Høyre - og det er Erna Solberg vi vil ha. Jeg føler det litt sånn: Jeg går ut og sier «Erna Solberg» og så skriver alle journalistene «Jonas Gahr Støre».

La ut video

Julie Brodtkorb var i en årrekke Erna Solbergs personlige rådgiver. Fra 2013 og 2017 var hun statssekretær og stabssjef ved Statsministerens kontor. På spørsmål om hvorfor hun delte Youtube-videoen - som først ble opplastet i går - svarer hun som følger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer