Han reddet henne fra dødsbrannen. 18 år senere møtes de igjen på hennes spesielle dag

- Jeg fikk klump i halsen.

DA OG NÅ: Peter Getz bærer Josibelt Aponte ut fra dødsbrannen i 1998. I 2016 overværer han hennes uteksaminering fra universitet - med klump i halsen, stolt som en hane. Foto: Peter Getz / Alan Chaniewski | The Hartford Courant
DA OG NÅ: Peter Getz bærer Josibelt Aponte ut fra dødsbrannen i 1998. I 2016 overværer han hennes uteksaminering fra universitet - med klump i halsen, stolt som en hane. Foto: Peter Getz / Alan Chaniewski | The Hartford Courant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1998 reddet Peter Getz fem år gamle Josibelk Aponte fra en dødsbrann i Connecticut i USA. I 2016 var han tilstede for å se henne fullføre universitetsgraden sin.

Politimannen Getz utførte munn-til-munn på jenta i 1998 og bar henne ut av brannen. Aponte overlevde, men en av hennes slektninger omkom i tragedien som ble foreviget av Hartfort Courant. Avisa rapporterte om brannen den gang og tok bilde av Getz med den bevisstløse lille jenta i sine armer. 

- Jeg gjorde det jeg var lært opp til å gjøre, det jeg måtte gjøre, sa Getz til avisa, som også skrev at jenta var omgitt av sine nærmeste og sine redningsmenn, Getz inkludert, da hun våknet på sykehuset.

Unikt vennskap Spol 18 år fram i tid - til 2016 - og 23 år gamle Aponte har fullført sin universitetsutdannelse ved Eastern Connecticut State University. Tilstede for å se jenta han reddet få sitt prestisjetunge diplom: Pensjonert politimann Peter Getz. Med tårer i øynene. 

- Jeg er ganske stolt av henne nå, på grunn av all motgangen hun har måtte gå gjennom. Både fysisk og mentalt, å måtte bearbeide den brannen og miste noen du er veldig, veldig glad i. Jeg er stolt av at hun har kommet gjennom det som ei skikkelig stjerne, sier Peter Getz ifølge The Washington Post. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer