Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han rev meg i filler og gnagde på ansiktet mitt

Ronald Poppo (65) forteller om dagen han ble angrepet av en naken mann i Miami.

SPISTE AV PERSON: Den nakne mannen nektet å stoppe da politiet advarte ham og begynte å skyte.  Hendelsen skjedde rett ved siden av bygningen avisa The Miami Herald holder til, og bildet er hentet fra deres overvåkningsvideo. Skjermdump: Miamiherald.com
SPISTE AV PERSON: Den nakne mannen nektet å stoppe da politiet advarte ham og begynte å skyte. Hendelsen skjedde rett ved siden av bygningen avisa The Miami Herald holder til, og bildet er hentet fra deres overvåkningsvideo. Skjermdump: Miamiherald.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av mai i Miami skjedde det morbide angrepet som har sjokkert verden. Videobildene fra et overvåkningskamera viser to avkledde menn, der den ene ligger og gnager på ansiktet til den andre. Offeret er den hjemløse mannen Ronald Poppo (65).

Politiet skjøt flere skudd mot Rudy Eugene, som angrep, da han ikke viste tegn til å avslutte angrepet da politiet var på stedet. Eugene døde av skuddskadene.

- Var først hyggelig I et opptak av et avhør med etterforskere forteller Poppo at mannen kom bort til han, og at han først virket vennlig. Men så forandret det seg, Eugene ble av en eller annen grunn sint. Poppo oppfattet det som at sinne kom av noe som hadde skjedd på Miami Beach, hvor tusenvis festet gjennom den helga, skriver nyhetsbyrået AP.

- En stund var han hyggelig, men så ble han oppskjørtet. Han husket sikkert noe som skjedde på stranda, sa Poppo til etterforskerne under avhøret den 19. juli, som først ble publisert av WFOR-TV, en lokal nyhetskanal.

Poppo forteller at Eugene gikk berserk og angrep han med bare hender, og ropte at de begge skulle dø.

- Han rev meg i filler, han gnagde på ansiktet mitt. Han pirket ut øynene mine. Det er alt jeg kan si om den saken, sa Poppo.

Mistet et øye 65-åringen er fremdeles på et rehabiliteringsenter etter han mistet et øye, sine øyenbryn, nesa og deler av panna og hans høyre kinn i angrepet den 26. mai. Hans andre øye ble også skadet i angrepet.

Legene ved Jackson Memorial Hospital sa i juli at Poppo hadde det etter forholdene bra,  men at han fremdeles ville trenge flere operasjoner før de kunne planlegge en eventuell rekonstruksjon av ansiktet hans.

Det ble lenge spekulert på hva Rudy Eugene kunne ha vært ruset på under angrepet, men prøver viser at han bare hadde marihuana i systemet, ingen andre narkotiske stoffer og ikke alkohol.

Slappet av på fortauet Under politiavhøret virker Poppo av og til forvirret om noen av detaljene rundt angrepet. Han sier at Eugene hadde på seg en grønn skjorte, og at han kom ut av en bil, men overvåkningsvideoen viser at en naken Eugene går mot Poppo i mens biler og syklister suser forbi.

Da han ble angrepet slappet Poppo av på fortauet nær garasjen han bodde i.

ANGRIPEREN OG OFFERET: Rudy Eugene (t.v.) angrep den 26. mai den hjemløse mannen Ronald Poppo (t.h.). Eugene ble skutt og drept av en politimann etter at han ikke lystret da de forsøkte å få han til å stoppe angrepet. Foto: AP Photo/Miami-Dade Police Dept./NTBScanpix
ANGRIPEREN OG OFFERET: Rudy Eugene (t.v.) angrep den 26. mai den hjemløse mannen Ronald Poppo (t.h.). Eugene ble skutt og drept av en politimann etter at han ikke lystret da de forsøkte å få han til å stoppe angrepet. Foto: AP Photo/Miami-Dade Police Dept./NTBScanpix Vis mer

Politiet spør om han kan ha provosert Eugene.

- Hva kan jeg ha gjort som gjør at han angriper på en slik måte? Jeg bannet ikke og sa ikke noe slemt eller uanstendig til han, svarte Poppo.

65-åringen takket også politiet for å ha reddet livet hans.

SLIK SÅ HAN UT: Dette udaterte bildet ble tatt på Jackson Memorial Hospital, og publisert den 12. juni. Her ser du hvilke skader Poppo hadde etter angrepet. Foto: REUTERS/Jackson Memorial Hospital/Handout/NTBScanpix
SLIK SÅ HAN UT: Dette udaterte bildet ble tatt på Jackson Memorial Hospital, og publisert den 12. juni. Her ser du hvilke skader Poppo hadde etter angrepet. Foto: REUTERS/Jackson Memorial Hospital/Handout/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media