- Han risset inn hakekorset i panna selv

SD-politikeren mener maskerte menn overfalt ham og risset inn hakekorset, men politiet er uenig.

ANMELDT: David von Arnold Antoni er anmeldt av politiet for falsk forklaring. Sverigedemokraterna-politikeren påstår han ble holdt fanget av maskerte menn og fikk risset inn et hakekors i panna. Politiet mener han gjorde dette selv. Foto: Expressen
ANMELDT: David von Arnold Antoni er anmeldt av politiet for falsk forklaring. Sverigedemokraterna-politikeren påstår han ble holdt fanget av maskerte menn og fikk risset inn et hakekors i panna. Politiet mener han gjorde dette selv. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Fredag 10. september ble David von Arnold Antoni angrepet med kniv av maskerte menn i sitt hjem i Malmö. De maskerte mennene tok ham som gissel og risset inn et hakekors i panna på Sverigedemokraterna-politikeren.

Dette er i hvert fall von Arnold Antonis versjon. Nå er han imidlertid anmeldt for falsk forklaring av politiet.

De mener han har skadet seg selv og har diktet opp maskerte menn.

- Forklaringen hans stemmer ikke med hvordan skadene har oppstått. Sannhetsgehalten i det han har forklart er svært svekket etter de rettsmedisinske undersøkelsene vi har gjort, sier Magnus Andersson i Malmö-politiet, til Expressen.

Flere undersøkelser - Det finnes sterke indisier for at han har skadet seg selv, sier Andersson, som opplyser at tvilen til politiet er så stor at de har anmeldt von Arnold Antoni for falsk forklaring.

David von Arnold Antoni framholder sin forklaring om de ukjente, maskerte mennene. Politiet kommer til å avhøre ham flere ganger om overfallet, men skal gjøre flere tekniske undersøkelser først.

Han har også støtte fra partiet sitt, som håper å komme inn i Riksdagen i morgendagens valg.

- Jeg har ingen grunn til å tvile på David. Jeg har vanskelig for å forestille meg hvordan han kan ha laget så dype sår på seg selv. Det høres usannsynlig ut, sier partiets pressesekretær Erik Almqvist.

Likner USA-skandale Anklagene om at von Arnold Antoni påførte skadene selv er påfallende lik en episode fra presidentvalgkampen mellom Barack Obama og John McCain i 2008.

I oktober, bare rundt to uker før valgdagen, dukket den 20 år gamle texaneren Ashley Todd opp hos politiet i Pittsburgh og fortalte at en svart mann hadde overfalt henne, banket henne opp og risset inn bokstaven B i kinnet hennes med en kniv.

Tod, som var aktiv frivillig i McCain-kampanjen, hevdet at mannen hadde gått til angrep da han så et McCain-klistremerke på bilen hennes. Hun sa også at vansiringen av ansiktet skjedde etter at angriperen hadde ropt «du skal bli en Barack-tilhenger».

I en betent valgkamp der rasemotsetninger generelt og Obamas hudfarge og bakgrunn spesielt var sentrale temaer, ble overfallet en nyhet verden rundt. Både John McCain og visepresident Sarah Palin ringte «offeret» for å trøste henne - men det ble raskt klart at historien ikke stemte.

Allerede at bokstaven var risset inn speilvendt tydet på at noe ikke rimte, og etter et fem timer langt, knallhardt politiavhør måtte McCain-tilhengeren innrømme at hun diktet opp alt sammen og påført skadene på seg selv.

AVSLØRT: Ashley Todd risset inn en "B" og anklaget en svart mann for å ha gjort det. Politiet fant ut at hun hadde gjort det selv, de fattet mistanke blant annet på grunn av at bokstaven var risset inn speilvendt.
AVSLØRT: Ashley Todd risset inn en "B" og anklaget en svart mann for å ha gjort det. Politiet fant ut at hun hadde gjort det selv, de fattet mistanke blant annet på grunn av at bokstaven var risset inn speilvendt. Vis mer