- Han sa at han elsker henne og kommer snart hjem

Nordmannen (27) som er fengslet i Kongo fikk snakke med samboeren i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Den norske 27-åringen som sitter fengslet i Kongo, har i dag fått snakke med sin norske samboer over telefon.

- De hadde i kveld en kort telefonsamtale, og han sa at han elsker henne og kommer snart hjem, forteller samboerens bror til Dagbladet.

I motsetning til Tjostolv Moland (28) som 27-åringen mistenkes for drap sammen med, ønsker familien og 27-åringen ikke å stå fram med navn fordi de mener belastningen med dette vil bli for stor.

Anspent
De to er mistenkt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. Selv forteller de at de ble ranet av lokale opprørere, som også skal ha drept sjåføren. Saken har fått stor oppmerksomhet i lokale medier og evangelist Rune Edvardsen sier at han aldri har opplevd at utlendinger har fått så mye negativ oppmerksomhet.

27-åringens samboer har også hørt om den anspente stemningen. Hun tror mediene i Kongo pisker opp stemningen.

— Hun er selvsagt redd for ham, men tror han er trygg så lenge de norske myndighetene er der, sier hennes bror.

Samboeren sier også at det ikke er tatt ut noen siktelse mot 27-åringen, slik VG skrev i dag.

- Stolt av arbeidet hans

De to norske vennene var i ferd med å danne sitt eget sikkerhetsselskap i Uganda før sjåføren ble skutt. I en melding til media i kveld fortalte samboeren litt om hva arbeidet deres gikk ut på.

- Samboeren min jobber i sikkerhetsbransjen og er mye i Afrika. Her utfører han sikkerhetsoppdrag for skip som seiler gjennom regionen som er tilknyttet den somaliske kysten. Han jobber også med andre sikkerhetsoppdrag i Kongo og Uganda, opplyser hun.

Sammenlikningen med ander sikkerhetsselskaper har hun imidlertid ikke sansen for.

- Dette blir bare spekulasjoner. Jeg er stolt av det arbeidet han med sin kollega gjennomfører i Kongo og Uganda. (...) Arbeidet han legger ned bidrar til sikkerheten i regionen, framholder hun.