I VITNEBOKSEN: - Det er klart jeg hadde en mistanke, jeg spurte jo mora om hva som hadde skjedd. Men jeg slo meg vel til ro med hennes svar, at de hadde det bra, forteller Christoffers mormor fra vitneboksen i dag. Foto: Sigrid Moe
I VITNEBOKSEN: - Det er klart jeg hadde en mistanke, jeg spurte jo mora om hva som hadde skjedd. Men jeg slo meg vel til ro med hennes svar, at de hadde det bra, forteller Christoffers mormor fra vitneboksen i dag. Foto: Sigrid MoeVis mer

- Han sa at han ikke husket, men at det hadde skjedd i senga

Christoffers mormor så mange sår og merker på sitt barnebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Christoffer Gjerstad Kihles mor sitter nå på tiltalebenken i Agder lagmannsrett, etter at hun valgte å anke dommen hun fikk i tingretten.

På sakens andre dag er det Christoffers mormor, Ragnhild Gjerstad, som nok en gang forklarer om alle bekymringene hun hadde om sitt unge barnebarn.

- Det skjedde en forandring da de flyttet fra gården, det var da jeg begynte å oppdage merker, sier hun i vitneboksen.

Mormoren sier at hun mistenkte at Christoffer ble utsatt for vold.

- Det er klart jeg hadde en mistanke, jeg spurte jo mora om hva som hadde skjedd. Men jeg slo meg vel til ro med hennes svar, at de hadde det bra, sier hun.

Christoffers mor møtte mannen som i dag er hennes ektemann, som soner en dom for å ha forårsaket Christoffers død, i begynnelsen av 2004. De flyttet sammen utpå våren, og da bodde de på samme gård som Christoffers mormor.

- Jeg spurte Christoffer om merkene, jeg spurte hans mor om merkene, men jeg fikk aldri noe svar. Christoffer sa bare at han ikke husket, og at det hadde skjedd i senga, sier hun.

Den 17. januar 2005, et par uker før Christoffer døde, ble han innlagt på sykehus. Hun forteller at barnebarnet kastet seg rundt halsen hennes og gråt da hun kom dit.

VITNER I DAG: Christoffers bestemor, Ragnhild Gjerstad, vitner i dag mot sin egen datter i ankesaken i Agder. Her sammen med bestefar og ektemann  Gunnar Geir Gjerstad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VITNER I DAG: Christoffers bestemor, Ragnhild Gjerstad, vitner i dag mot sin egen datter i ankesaken i Agder. Her sammen med bestefar og ektemann Gunnar Geir Gjerstad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk helt sjokk over hvordan han så ut. Det ene øyet var helt sammenklistra, og han var helt fortumlet og hørte dårlig. Da han skulle sette fra seg en asjett med brødskiver, så forsøkte han å sette den inn i TVen i rommet, sier bestemora. 

Hun sier at både hun og hennes mann spurte hva som hadde skjedd.

- Christoffers mor sa veldig lite. Da min mann spurte stefaren om hva som hadde skjedd, så gikk han ut av rommet, mener jeg å huske, sier Gjerstad.

Hun forteller at både hun og Christoffers onkel prøvde å få svar på hva som hadde skjedd med Christoffer.

- Jeg husker at vi lå på gulvet og puslet, det likte han veldig godt. Jeg sa "Hvis det er noen som er slemme med deg, så må du si ifra til mommo". Men han sa ingen ting, sier hun.

Hun forklarer at Christoffers onkel også prøvde å få svar fra gutten. Men det var bare det samme.

- Han sa at det skjedde i sengen og at han ikke husket, sier han.