- Han sa at han skulle ta med et våpen på skolen, men det var ingen som trodde på ham

Drapsmannen beskrives som et mobbeoffer av medelev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En student er død og fire andre er skadd etter at en ung mann åpnet ild i kantina på Chardon High School i Ohio i dag tidlig, lokal tid.

Politiet har arrestert den antatte gjerningsmannen. Ifølge CNN og lokalavisa The Plain Dealer heter gjerningsmannen TJ Lane.

Det er så langt ikke kommet bekreftede meldinger på at vedkommende var elev ved skolen, men flere elever sier at vedkommende var en medelev eller tidligere klassekamerat, ifølge The News Herald.

CNN melder at en lærer jaget den unge drapsmannen ut av skolen etter at han hadde åpnet ild i kantina. Ifølge flere kilder nyhetskanalen har snakket med, omtales læreren som en helt etter at han kan ha avværget at flere ble skadet.

Varslet skytingen på Twitter Den unge mannen som av flere vitner og ett av skuddofrene beskrives som TJ Lane, ble pågrepet i nærheten av sin egen bil et lite stykke utenfor skoleområdet, ifølge CNN. Ifølge en student nyhetskanalen har snakket med kan den mistenkte ha varslet om skoleskytingen på Twitter søndag kveld.

- Jeg tror han sa at han skulle ta med et våpen på skolen, men det var ingen som trodde på ham, sier studenten Evan Erasmus til CNN.

- Han var en hyggelig fyr. Jeg kunne aldri tenkt at han ville skyte noen. Men han kom fra et ødelagt hjem, derfor bodde han hos besteforeldrene, sier Erasmus til CNN.

Erasmus forteller til nyhetskanalen at Lane og noen av ofrene «pleide å være venner», men at det var mer i ungdomsskolen og tidlig videregående skole.

- Det er virkelig sjokkerende at det er ham, sier Erasmus.

- Vi kastet oss ned på gulvet Til en lokalavis forteller et av ofrene etter skytedramaet at han kjenner vedkommende som skjøt vilt om seg inne i skolekantina.

Studenten Nate Mueller ble truffet i høyre øre av et streifskudd. Han forteller til The Plain Dealer at han kjente igjen skytteren som den tidligere klassekameraten TJ Lane.

Mueller forteller til lokalavisa at han og hans venner; Russell King, Nick Walczak og Demetrius Hewlin, satt på sin faste plass i kantina da de hørte et skudd. Mueller forteller at han kjente et stikk i øret og snudde seg. Da så han Lane komme gående mot dem med et våpen. Så avfyrte han enda et skudd, forteller studenten.

- Vi kastet oss ned på gulvet. En av vennene mine som ikke rakk å reagere ble skutt, forteller han til avisa.

TRØSTER HVERANDRE: student Daniel Kimball (t.h) trøstes av sin eldre søster, Samantha Kimball etter at hun plukket ham opp fra skolen etter skyteepisode ved Chardon High School i Chardon Ohio i dag. Fem studenter ble skutt og en drept i skytingen da en bevæpnet mann åpnet ild i kantina på starten av skoledagen. Foto: David Maxwell / EPA / Scanpix
TRØSTER HVERANDRE: student Daniel Kimball (t.h) trøstes av sin eldre søster, Samantha Kimball etter at hun plukket ham opp fra skolen etter skyteepisode ved Chardon High School i Chardon Ohio i dag. Fem studenter ble skutt og en drept i skytingen da en bevæpnet mann åpnet ild i kantina på starten av skoledagen. Foto: David Maxwell / EPA / Scanpix Vis mer

Studenten forteller at han så løp ut av bygningen og gjemte seg bak en bil. Der ringte han nødsentralen og varslet om skytingen.

Mueller forteller at han gikk i klasse med Lane på barneskolen, men at de havnet i forskjellige klasser på videregående, og at Lake havnet på en skole for vanskeligstilte elever. Han antyder til nettstedet at en av de vel hundre elevene som befant seg i kantina da skytingen startet nå er kjæreste med skytterens eks-kjæreste.

- Han ble mobbet 17 år gamle Heather Ziska sier til nyhetsbyrået AP at hun befant seg kun meter fra gjerningsmannen da han avfyrte de første skuddene. Hun sier også at hun gjenkjente han som en medelev.

En annen student, Danny Komertz, som også var vitne til den dødelige skyteepisoden sier drapsmannen skjøt målrettet mot en gruppe studenter som satt ved ett av kafébordene. Han forteller at studenten som døde av de fatale skuddene, prøvde å gjemme seg under ett bord.

Komertz forteller til nyhetsbyrået at skytteren var kjent som en utstøtt som til tider har blitt mobbet.

Uklart motiv Chardon er en liten by på vel 5000 mennesker øst for Cleveland i Ohio.  Ifølge Channel 12 News går det rundt 1150 studenter på skolen der en elev ble drept og fire er skadd.

Geauga County Sheriff Daniel McClelland sier at ofrene ble skutt på tre forskjellige steder inne på skolen, og at et håndvåpen ble brukt, ifølge News Channel 5.

Scott Wilson fra FBI har uttalt at de tror det bare var én gjerningsmann, men at de etterforsker saken. Det ble en stund meldt om at det muligens var to skyttere. Det er uklart hva som er motivet bak skytingen på skolen som startet rundt klokken 7.30 amerikansk tid.