DOPING: Mannen hadde blant annet flere store bokser med «anabol tablets» i bagasjen. Foto: Tollvesenet
DOPING: Mannen hadde blant annet flere store bokser med «anabol tablets» i bagasjen. Foto: TollvesenetVis mer

- Han sa det var kjøpt for en venn

Mannen skulle til Kristiansand. På Gardermoen ble det full stopp i tollen.

Tollvesenet på Gardermoen gjorde 8. september et større beslag, da en mann i 30-åra fra Kristiansand returnerte fra et opphold i Thailand.

Etter at kveldsflyet hadde landet og passkontrollen var gjennomført, gikk sørlendingen på grønt. En rutinekontroll førte imidlertid til at det ble full stopp for sørlendingen.

På eget ansvar

- Destinasjonen han kom fra gjorde at vi tok en røntgenkontroll av bagasjen. I kofferten så vi noe som minnet om både tabletter og hetteglass, sier Tor Fredriksen, seksjonssjef ved grensekontrollen Gardermoen, til Dagbladet.

MYE DOP: Tollerne ved Norges største postterminal lar seg stadig overraske over avsendernes kreativitet. Lars Teigen i tollvesenet viser fram noe av det mest spesielle de får inn. Reporter: Audun Hageskal / Video: John Terje Pedersen / Redigering: Emilie Rydning Vis mer Vis mer

Mannen i 30-åra bekreftet selv raskt at bagasjen inneholdt det tollerne mistenkte. At det var hans eget, nektet han derimot for.

- Han hevdet at det var kjøpt på vegne av en venn. Det kan jo godt hende, men du er selv ansvarlig for hva du har med deg, understreker Fredriksen.

Legemidler og veksthormoner

Etter at bagasjen var kontrollert, lå det til slutt 7000 tabletter, en stor mengde hetteglass med veksthormoner og testosteron samt reseptpliktige legemidler på tollernes bord. Seksjonssjefen karakteriserer beslaget som mellomstort.

- Det er i alle fall så mye at det ikke er ment til en persons bruk i ei ukes tid, slår Fredriksen fast.