Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han sa det var plass til meg i brønnen

Berit Thorstensen brøt sammen i retten.

BRØT SAMMEN: Berit Thorstensen brøt sammen i retten da hun skulle forklare seg om tiden etter drapet på Jan Petter Aarstad. Foto: Jacques Hvistendahl
BRØT SAMMEN: Berit Thorstensen brøt sammen i retten da hun skulle forklare seg om tiden etter drapet på Jan Petter Aarstad. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Berit Thorstensen brøt sammen i retten da hun skulle forklare seg om tiden etter drapet på Jan Petter Aarstad.
Aktor Thorbjørn Klundseter har krysseksaminert Thorstensen etter lunsj, noe hun helt tydelig har vært ukomfortabel med.

Da han spurte om perioden etter at Jan Petter Aarstad ble drept, svarte hun at det hadde vært et helvete. Beboerne sa ikke til noen at Aarstad var død og trygdepengene hans fortsatte å komme inn på kontoen til Thorstensen.
- Jeg har holdt ham i live hele veien, det har vi alle sammen gjort.

Ville gå til politiet
Hun forklarer at hun ville gå til politiet men syntes det var vanskelig å si fra om at broren hadde drept Aarstad.

- Jeg var redd og hadde lyst til å gå til politiet, men fikk masse trusler.
Aktor spør om hvem som kom med disse truslene.
- Det var Ronny, han sa det var plass til meg også, svarte hun gråtende før hun spurte om å ta seg en røyk.

Samtidig har lillebroren hennes, Knut Arne Thorstensen (35) lagt seg på gulvet bakerst i salen. Han har store smerter og er avhengig av krykker.

- En ond sirkel
Berit Thorstensen gjorde ingenting for å stoppe utbetalingene som kom på hennes konto hver måned. Bedrageriet har hun erkjent og ble dømt for dette i tingretten.
- Det ble en ond sirkel, det ble bare sånn.
- Det var mange ting du kunne gjort i forhold til trygdekontoret, kommenterer aktor.
- Jeg turte ikke. Ronny ville at de skulle fortsette å komme inn.
- Det var ikke sånn at det var bekvemt å få 12 000 inn på konto hver måned?
- Det var ikke det.

Funnet etter 14 måneder
I et brev som drapsofferet Jan Petter Aarstad skrev til Ronny Kjeldsen (44) kommer det fram at det var en konflikt mellom de to på Vollheim gård i Søndre Land.
Aarstad ble funnet drept i brønnen på gården i januar 2008. Da hadde liket trolig ligget der i 14 måneder. I brevet, som Dagbladet har fått tilgang til, er det helt tydelig at Aarstad hadde et anstrengt forhold til Kjeldsen.

- Jeg følte at Jan så på meg
En gang ble hun så sint på ham at hun slo i bordet med en hammer. I et intervju med Dagbladet fortalte hun om hvordan hun holdt seg unna brønnen etter at Aarstad ble dumpet under masse skrot.

- Jeg satte skylappene på, men jeg holdt meg unna brønnen. Jeg følte at Jan så meg, at jeg hadde noen i ryggen. Jeg tenkte på å flytte, men med dyrene var det ikke så lett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling