- Han sa han skulle drepe henne

BODØ (Dagbladet): Ved 22-tiden på kvelden ringte tiltalte Jørn-Are Andersen Sæle for å snakke med Linn Charlott Nesblom. Han sa han skulle komme for å drepe henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik forklarte Daniel Mikkelborg (25) seg da han vitnet i Meløy-saken i dag. Han var på samme vorspiel som den avdøde Linn Charlott Nesblom på Halsa Gjestegård 6. november i fjor.

Mikkelborg forklarte at Sæle i løpet av den aktuelle lørdagskvelden ringte minst to, kanskje tre ganger, på hans telefon for å få snakke med Linn. Samtalene skal i følge Mikkelborg ha funnet sted mellom klokka 20 og 22. Utskrifter fra Sæles og Mikkelborgs mobiltelefoner, viser samtaler mellom dem klokken 21.40, 21.52 og 22.06.

- Jeg ga Linn telefonen og hun snakket med Jørn-Are mens hun stod på kjøkkenet. Neste gang han ringte, ba Jørn-Are meg høre på samtalen. Jeg ble med Linn ut på badet for å høre på. Jeg skjønte ikke hvorfor, sa Mikkelborg, som ikke kunne huske om Jørn-Are sa hvorfor han skulle høre på samtalen.

Han hørte ikke hva Sæle sa til Linn i den relativt korte samtalen. Etterpå gjentok Linn - i følge Mikkelborg - hva Sæle skal ha sagt.

- Jeg hørte også at Linn sa at det var slutt, og at det måtte han forstå og akseptere. Hun sa til meg at jeg ikke skulle ha sagt hvor hun var.

Ble slått med øksa

I følge Mikkelborg gikk det bare fem minutter før Sæle kom inn i leiligheten. Da satt Linn på fanget til Mikkelborg i sofaen i stua.

- Sæle gikk rett bort mot sofaen, prikket Linn på skulderen og slo henne hardt med knyttneven i ansiktet da hun snudde seg.

- Jeg fikk Linn unna og reiste meg for å spørre hva som skjedde. Han tok et steg tilbake og dro fram øksa som han holdt mot meg, fortalte Mikkelborg.

Om hele basketaket mellom han selv og Sæle, forklarte Mikkelborg seg slik:

- Jeg prøvde å prate med Sæle etter at han dro fram øksa. Han svingte øksa mot meg, men bommet på første slaget. Det andre slaget traff meg i tinningen, og på det tredje fikk jeg tak i øksa. Vi datt begge ned i sofaen. Jeg tok tak i en ståltermos som sto på bordet og slo han i hodet med den. Jeg holdt i øksa, og nektet å slippe.

- Han dro fram kniv og sa «hvis du fan ikke slipper øksa skal jeg kjøre kniven i deg». Han ropte på 17-åringen (tiltalt for vold i samme sak, red. anm.) og ba han slå meg i hodet. Han gikk rett fram og gjorde det, og det ble svart for meg noen sekunder.

Skulle ta Sæle

Mikkelborg forklarte at Jørn-Are gikk ut av sofaen, og han regnet med at det hele var over.

- Jeg tok mobiltelefonen for å ringe etter hjelp, men Jørn-Are slo den ut av hendene på meg med bordbeinet. Så fikk jeg et nytt slag mot hodet med bordbeinet. Jeg holdt på å svime av, og måtte bare komme meg ut.

Mikkelborg gikk ut på badet. Like etter kom Øystein Myrvang som også var tilstede på vorspielet.

- Jeg kjeftet på han, og var forbannet på han og de andre for at de ikke hadde gjort noe. Jeg sa vi skulle ut for å ta Jørn-Are og 17-åringen, og spurte om han ville være med, sa Mikkelborg.

Men da Mikkelborg og Myrvang kom ut i stua var Sæle og 17-åringen allerede borte.

- Linn lå på gulvet ved hjørnet av sofaen, sa Mikkelborg.

Vennene forsøkte å redde den 16 år gamle jenta, men knivstikket hun hadde blitt påført av Jørn-Are Andersen Sæle var fatalt. Linn Charlott Nesblom døde senere på kvelden/natta av skadene hun ble påført.

Dagbladet :på nettet følger saken i retten.