- Han sa han skulle ha sex med sju jomfruer

Nå etterforskes sektlederen av politiet i New Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Polygamisekten Fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige er i svært hardt vær.

Men det er ikke den eneste amerikanske sekten som har problemer med myndighetene, og kanskje ikke får den medieomtalen de kunne ønske seg om dagen.

Onsdag neste uke vil National Geographic sende dokumentaren «Inside a cult», om sekten Lord Our Righteousness Church, iblant omtalt som Strong City Cult. I dokumentaren beskriver blant annet flere unge jenter hvordan de kommer nær Gud ved ligge nakne ved siden av sektens 66 år gamle leder Michael Travesser.

Barnevernet grep inn

I forrige uke ble tre barn fjernet fra sekten og tatt hånd om av barnevernet, etter mistanke om at det hadde vært «utilbørlig kontakt» mellom sektleder Travesser og personer under 18 år.

Michael Travesser het tidligere Wayne Bent. Ifølge nyhetsbyrået AP uttalte han i år 2000 at Gud hadde utpekt ham som messias. Travesser er for øvrig navnet på en park som ligger like ved sektens tilholdssted (se kart til høyre).

Det skal være omtrent 50 medlemmer av sekten, som i 2000 slo seg ned nordvest i New Mexico. Sekten er utbrytere av syvendedags adventist-bevegelsen.

Utbryter snakker ut

MENER HAN ER GUDS SØNN: Michael Travesser, som tidligere het Wayne Bent, leder den omstridte sekten. Foto: AP/SCANPIX
MENER HAN ER GUDS SØNN: Michael Travesser, som tidligere het Wayne Bent, leder den omstridte sekten. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

John Sayer var med i sekten fram til 2005. Nå snakker han ut overfor nyhetsbyrået AP.

- Han sa at Gud hadde sagt til ham at han skulle ligge med syv jomfruer, sier Sayer til AP.

Sayer, kona hans og døtrene forlot sekten i 2005. Men døtrene hans vendte tilbake. Den yngste av dem var blant de tre barna som nå er fjernet av barnevernet i staten.

Sayer sier Michael Travesser lå med sju jomfruer, men de var alle over 18 år gamle. Han er overbevist om at sektlederen ikke lå med noen av hans døtre, men han sier at de lå nakne ved siden av ham, uten at de hadde sex med ham.

- Jeg tok av meg klærne

I National Geographics dokumentar går det fram at sektlederen har fortalt medlemmene at de må kle seg nakne for å komme nær Gud.

- Jeg tok av meg alle klærne og la meg naken i senga hans. Han holdt hånda mi, og det var som et helt nytt bilde av Gud åpnet seg opp for meg, sier en jente i dokumentaren.

Politiet i New Mexico etterforsker nå sekten.

- Han sa han skulle ha sex med sju jomfruer

Michael Travesser har sagt til medlemmene at jordens undergang er nær, og at han selv er veien til frelse.

Travesser mente for øvrig at verden skulle gå under 31. oktober 2007.

- Barna er kidnappet

sektens egen hjemmeside slår Michael tilbake mot National Geographic-dokumentaren og myndighetenes etterforskning.

«Vi vil dele med dere hva som egentlig skjedde bak kulissene, og hva sannheten om samfunnet vårt er,» heter det under overskriften «Velkommen» på hjemmesida.

I en annen artikkel på hjemmesiden kommer det fram at Michael Travesser mener de tre barna som barnevernet har tatt hånd, om er kidnappet av myndighetene.

Prudence Welch har i likhet med John Sayer brutt med sekten.

Hun har beskrevet sine opplevelser i sekten, og tida etterpå, på sin egen hjemmeside, som heter «Sannheten om Michael Travesser».

FULGT AV FILMTEAM: National Geographic har laget en dokumentar om sekten. Som ikke er spesielt fornøyd med den.