Han sa hun ville bli hakkemat

Japansk spåmann og sektleder arrestert for polygami og trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 57 år gamle Hirohito Shibuya er arrestert etter at han prøvde å overbevise en kvinne om at hun burde bli i hjemmet hans sammen med de ti andre kvinnene som bodde der.

Da den 20 år gamle kvinnen nektet å bli sa, Shibuya, ifølge Mainichi News:

- Hvis du drar herfra vil du bli hakkemat. Hvis du forteller noen andre om det som har foregått her, vil du bli drept, havne i en ulykke eller bli syk, sa Shibuya til kvinnen, da hun ble spådd i en over to timer lang seanse.

Kvinnen klarte imidlertid å få ringt en venn, som i sin tur varslet politiet. Like etter fikk Shibuya besøk av 50 politimenn på døra. Han avviser at han truet kvinnen.

Da politiet konfronterte Shibuya med opplysningene som kvinnen hadde gitt, svarte han:

- Jeg fortalte bare kvinnen hva jeg så i drømmene.

Innrømmer polygami

I dag morges ble huset til Shibuya ransaket. Han mistenkes for ikke bare å være spåmann slik han selv sier. Han har innrømmet at han er gift med flere kvinner, og i Japan er polygami straffbart. I hjemmet hans bodde 11 kvinner og en ett år gammel baby. Politiet tror Shibuya har brukt samme overtalelsestaktikk overfor disse kvinnene.

STORT OPPSTYR: 50 politimenn og 40 reportere var på plass i Hirohito Shibuyas hjem i dag morges. Foto: Scanpix/AP
STORT OPPSTYR: 50 politimenn og 40 reportere var på plass i Hirohito Shibuyas hjem i dag morges. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Da politiet gjennomsøkte boligen hans konfiskerte de blant annet mange bøker om hypnose. De analyseres nå for å se om de kan settes i sammenheng med anklagene mot Shibuya.

Ikke lenge etter at politiet gikk inn i huset, kom kvinnene maskert med hatter og slør gående ut. De ble fraktet bort fra stedet av etterforskerne, mens rundt 60 journalister stod og fulgte med på det som skjedde.

Det er ventet at politiet snart vil starte forsiktige avhør av disse kvinnene.

Sammenliknet med sektleder

Saken har dominert nyhetsbildet i japanske medier. Psykologiprofessor Kimiaki Nishida har sammenliknet Shibuya med sektlederen Shopko Asahara (50), som ble dømt for å sarin-forgiftningen på japanske T-baner i 1995. 12 mennesker ble drept av nervegassen og flere tusen ble skadd.

I likhet med Shubuya klarte også Asahara å rekruttere mange kvinner til å bo hjemme hos seg. Asahara ble dømt til døden i 2004, men dommen ble anket.

<B>SPÅMANN:</B> 57-åringen fra Tokyo har bodd sammen med 11 kvinner og et lite barn. Politiet tror han har brukt lite hyggelige overtalelsesmetoder.