- Han sa jo ikke en dritt

Jens Stoltenberg talte på klimatoppmøtet i København.

TALTE:  Statsminister Jens Stoltenberg mener klimaforhandlingene er i en svært kritisk situasjon. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
TALTE: Statsminister Jens Stoltenberg mener klimaforhandlingene er i en svært kritisk situasjon. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg gikk i kveld på talerstolen på klimatoppmøtet og la fram Norges offisielle standpunkt i klimaforhandlingene.

- Han sa jo ikke en dritt. Det var ingenting nytt, utbrøt Natur og ungdom-leder Ingeborg Gjærum til Dagbladet like etterpå.

Hun får støtte fra en av sine motstandere i klimadebatten, Frps miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen. -Egentlig var dette et overraskende kort gjesp for norske ører. Intet nytt og mye utelatt, spesielt i forhold til teknologisatsing, energisituasjon og næringslivetsrolle som en del av løsningen, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Budskapet fra statsministeren var ikke overraskende det samme som han har gjentatt flere ganger på hjemmebane allerede, men WWFs generalsekretær mener Stoltenberg holdt en utmerket klimatale.

- Det er ingen tvil om at han er ærlig engasjert. Og han leder en regjering som fortjent har fått mest ros i København for konstruktiv internasjonal klimapolitikk. Men også landet som nærmer seg verdensmesterskapet i klimaspagat. Klimaforhandlingenes triste tilstand viser nødvendigheten av at alle land gjør jobben sin hjemme, sier generalsekretær i WWF-Norge, Rasmus Hansson, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer