- Han så på meg, spurte om jeg husker det som har skjedd i Paris og kalte meg muslimjævel

«Ibrahim» ble knivstukket på Slependen.

 KNIVSTUKKET:  «Ibrahim» ble stukket flere ganger, og måtte opereres for skadene. Foto: Khan Farooq/Dagbladet
KNIVSTUKKET: «Ibrahim» ble stukket flere ganger, og måtte opereres for skadene. Foto: Khan Farooq/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASKER (Dagbladet): Natt til mandag fikk politiet i Asker og Bærum inn en nødtelefon. En mann i 20-åra var blitt knivstukket på Slependen, og han ble kjørt rett til Ullevål sykehus hvor han ble operert.

Foreløpig er ingen pågrepet og politiet har ingen mistenkte.

Det var Budstikka som først meldte om saken.

- Er du muslim? Dagbladet møter mannen hjemme i Asker. I fire dager har han ligget på sykehus. Nå er han hjemme. Sårene etter kniven gror, men det gjør fortsatt vondt. Selv om han nå er innenfor trygge vegger, er han fortsatt redd.

For å beskytte seg selv og familien ønsker han ikke å stå fram med navn. Dagbladet kaller ham derfor for «Ibrahim» i denne artikkelen.

Dette er «Ibrahim»s egen fortelling om hendelsene natt til mandag.

- Klokka var fire om natta, og jeg var på vei til bensinstasjonen for å kjøpe melk og snus. Jeg tok en snarvei, en smal sti ved et skogholt. Der sto det en mann og lente seg mot et tre. Han var stor og høy, og hadde på seg svarte klær og sort ralph lauren-lue.

«Ibrahim» forteller at han tok av seg hodetelefonene, gikk mot mannen og spurte om alt gikk bra. Han svarte ikke.

- Han kom mot meg, så meg inn i øynene og spurte om jeg var muslim. Jeg syntes det var et merkelig spørsmål, men svarte «ja». Da tok han tak i jakka mi, dyttet meg ned i bakken og holdt meg fast med kneet og ei hånd. Jeg kunne ikke bevege meg.

Smørbrød-kniv - Opp av lomma dro han en smørbrød-kniv, sier «Ibrahim»

Han forteller videre at mannen først skal ha prøvd å stikke han en gang, men at kniven var for sløv til å komme gjennom jakka.

- Men så brukte han mer kraft og stakk meg.

- Jeg var helt sikker på at jeg kom til å dø, og ventet bare på at det skulle skje. Jeg så for meg familien min, og begynte å tenke på livet mitt, om jeg hadde såret noen eller gjort noe dumt.

Så skal mannen ha reist seg opp.

- Han så på meg, spurte om jeg husker det som har skjedd i Paris og kalte meg muslimjævel, hevder «Ibrahim».

Han forteller at gjerningsmannen deretter sparket «Ibrahim»s telefon mot ham, og sa at han selv måtte ringe politiet og varsle om hendelsen. Det gjorde han først da han hørte at gjerningsmannen hadde gått sin vei.

«Ibrahim» forteller at dette er den samme versjonen av hendelsesforløpet som han har forklart til politiet. Han sier han skal i nye avhør på mandag.

- Den første dagen på sykehuset var jeg veldig redd, og ville ikke slippe hvem som helst inn på rommet. Familien min er opprørt og urolige. Jeg ønsker ikke at noe skal skje med familien min. Nå frykter jeg for livet mitt. Jeg kan ikke forstå at dette skjedde, sier han.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet i Asker og Bærum, som ikke har mulighet til å kommentere saken i kveld.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram