- Han sa selv at drapet på Hilda var helt sykt

Ronny (19) er nær venn av 18-åringen som er pågrepet for drapet på Hilda Feste (98). De to kameratene har snakket om drapet, uten at 18-åringen viste tegn til å vite noe mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OS (Dagbladet.no):I går jobbet kriminalteknikere i flere timer i leiligheten der 18-åringen bodde.

I politiavhør har 18-åringen sagt at han hadde vært hos en kamerat og drukket sprit 1. nyttårsdag. Etter dette har han forklart at han husker svært lite før han våknet i sin egen seng 2. januar.

18-åringen avga frivillig DNA-prøve og fingeravtrykk-prøver som seinere har knyttet ham direkte til drapet, ifølge etterforskerne.

God venn Ronny Svendsen (19) fra Os er nær venn av 18-åringen som tirsdag ble pågrepet for drapet på Hilda Fest (98).

Dagbladet traff Ronny da han var på vei til engelskundervisning ved Os videregående skole onsdag formiddag. Da visste han ennå ikke at den pågrepne er en av hans aller beste venner. Ronny uttrykte avsky for at en 18-åring kunne gjøre noe sånt mot en 98-årig dame.

- I det øyeblikket jeg kom inn på skolen fikk jeg vite at det var min gode venn som var pågrepet. Da raste tankene rundt i hodet på meg. Jeg tenkte: "Nei! Det kan ikke være ham", forteller Ronny Svendsen.

- Nekter å tro det Hilda Feste ble trolig misbrukt før hun ble drept den 1.januar i år. En hjelpepleier skal ha sett gjerningsmannen forgripe seg på 98-åringen. Kvinnen døde etter kraftig vold mot hodet. Svendsen fatter ikke at kameraten kan være skyldig i dette.

- Jeg nekter å tro at han kan ha gjort noe sånt. Politiet er fremdeles ikke helt sikre på om de har pågrepet rett mann. Jeg støtter kameraten min til det motsatte er bevist, sier Svendsen.

SIKTEDES BOLIG: Den siktede 18-åringens bolig ligger bare et par hundre meter fra åstedet der Hilda Rød Feste (98) ble drept 1. januar. I går jobbet kriminalteknikere i flere timer inne i huset. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
SIKTEDES BOLIG: Den siktede 18-åringens bolig ligger bare et par hundre meter fra åstedet der Hilda Rød Feste (98) ble drept 1. januar. I går jobbet kriminalteknikere i flere timer inne i huset. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer

Han og kameraten har snakket sammen om Os-drapet.

- Han sa selv at drapet på Hilda var helt sykt, forteller Svendsen.

- Hadde det gøy på nyttårsaften Han inviterte 18-åringen til å bli med på nyttårsfeiring sammen med ham og kjæresten i Arna utenfor Bergen, men 18-åringen ønsket å feire i Os med sine kamerater ettersom Arna ligger et stykke unna Os.

- I ettertid fortalte han meg at han hadde vært ute og hatt det veldig gøy på nyttårsaften. Han sa ingenting som skulle tilsi at han hadde begått et drap dagen etter, sier Svendsen.

Han har som vanlig hatt hyppig kontakt med kameraten og har ikke merket noe utenom det vanlige i tiden etter 1.januar.

I godt humør - Han har væt blid og glad i det siste. Etter at han nylig fikk seg jobb, har han vært innstilt på å få styr på livet sitt og på å tjene egne penger, sier Svendsen.

Han var sammen med 18-åringen senest fredag i forrige uke.

- Da var alt som det pleier. Det virket som at han var i godt humør, sier Svendsen.

VENN AV SIKTEDE: Ronny Svendsen (19) er venn av den drapssiktede 18-åringen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VENN AV SIKTEDE: Ronny Svendsen (19) er venn av den drapssiktede 18-åringen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Han bekriver 18-åringen som en åpen og blid fyr som er grei mot alle og lett å komme i kontakt med.

DREPT: Hilda Feste (98). Foto: Oddmund Lunde
DREPT: Hilda Feste (98). Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer