Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han sa til meg at han hadde drept Tina

Et nytt vitne i Tina-saken forteller til Dagbladet at en av de drapssiktede allerede i 2011 skal ha fortalt ham at han hadde drept Tina Jørgensen i 2000.

FIKK HØRE OM DRAPET: Mannen Dagbladet har snakket med forteller at hans kamerat, som nå er siktet for drapet på Tina Jørgensen, fortalte ham i 2011 at det var han som drepte den 20 år gamle kvinnen under bybrua i Stavanger i 2000. Nå har han gått til politiet med informasjonen og ønsker å vitne i en eventuell rettssak. Foto: Ådne Husby Sandnes
FIKK HØRE OM DRAPET: Mannen Dagbladet har snakket med forteller at hans kamerat, som nå er siktet for drapet på Tina Jørgensen, fortalte ham i 2011 at det var han som drepte den 20 år gamle kvinnen under bybrua i Stavanger i 2000. Nå har han gått til politiet med informasjonen og ønsker å vitne i en eventuell rettssak. Foto: Ådne Husby Sandnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER / SØRLANDET (Dagbladet): Tina Jørgensen (20) ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Klepp på Jæren 26. oktober 2000.

15 år etter mener politiet de har fått det definitive gjennombruddet i saken og har siktet fire menn i forbindelse med drapet. Alle nekter straffskyld. Den første pågrepne i saken skal ha pekt ut en jevnaldrende 36-åring til å være Tinas drapsmann.

Nå støttes forklaringen av et vitne Dagbladet har snakket med. Allerede for fire år siden skal siktede ha røpet seg, ifølge vitnet.

- Han sa til meg var at det var han som hadde drept henne, påstår mannen overfor Dagbladet.

- «Husker du Tina Jørgensen?» Tina Jørgensen forsvant etter en tur på byen 23. september i 2000. Natt til 24. september ble hun slått i hjel, og politiet mener åstedet var på Sølyst under bybrua i Stavanger.

Fredag ble det i Stavanger tingrett besluttet at de fire siktede skal holdes i full isolasjon de neste to ukene.

De siktede vokste opp rundt familien til Tinas feriested i Lyngdal, de skal alle ha tilhørt samme kameratgjeng i ungdomsåra. Flere av dem skal ha tilbrakt mye tid på Rosfjord camping sammen med Tina i sommerhalvåret. Ved tusenårsskiftet skal kameratgjengen ofte ha dratt til Stavanger for å feste.

Vitnet Dagbladet har møtt har vært en nær venn av siktede, som pekes ut som hovedmann, siden midten av tenårene. Overfor Dagbladet forteller mannen om en høstkveld i 2011 han var sammen med den nå drapssiktede kameraten. Han er forbanna på 36-åringen fordi hemmeligheten han den gangen skal ha fortalt nå kan vise seg å stemme.

- Den kvelden trengte han å prate om alt. Jeg fikk høre mye den kvelden, sier mannen, som har vært inne til avhør hos politiet og som sier han ønsker å vitne i en eventuell rettssak.

- Han spurte meg: «Husker du Tina Jørgensen?». Jeg svarte at jeg husket henne godt, selvfølgelig gjorde jeg det. Hun var jo i Lyngdal hver sommer, og han hadde pratet mye om henne tidligere. Han hadde sagt mye fint om henne, han har prata om hvor koselig de hadde hatt det sammen på Rosfjord camping, på festene og hvor flott jente hun var, forteller mannen til Dagbladet.

- Var det virkelig deg? Kvelden de snakket sammen skal den nå utpekte drapsmannen ha vært svært sentimental og lagt ut om de mest personlige forhold. Ifølge kameraten skal han ha røpet den store hemmeligheten han og de tre andre nå er siktet for.

- Det han sa til meg var at det var han som hadde drept henne. Først skjønte jeg ikke hva han prata om. Jeg spurte ham om det virkelig var han som hadde gjort det. Da svarte han igjen at det var ham, forteller mannen til Dagbladet.

Dagbladet har gjort politiet kjent med opplysningene i denne saken.

- Vi vil ikke si noe om hvem som har vært inne hos oss til avhør. Status nå er at vi avhører de siktede og vitner og etterprøver denne informasjonen. De siktede blir nå foreholdt informasjon vi har fått inn fra etterforskningen og de får anledning til å kommentere denne. Vi skal finne ut hva som taler for og i mot at de siktede har gjort dette eller ei, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Dagbladet har snakket med 36-åringens forsvarer, Thomas Randby ved advokatfirmaet Elden. Han ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger og at hans klient skal være utpekt som drapsmann. Hans klient benekter å ha noe med drapet å gjøre, ifølge forsvareren.

- Det har vært beskrevet i media, ikke minst i Dagbladet, at han er utpekt som hovedmann. Jeg går ikke inn på riktigheten av de oppslagene. Jeg utelukker ikke at det kan vise seg å være forhastede konklusjoner. Man kan heller ikke utelukke at disse oppslagene vil kunne påvirke vitneforklaringer, sier Randby, som beskriver sin klient som svært syk. Han vil ikke kommentere hva slags forhold hans klient hadde til Tina.

Randbys klient ønsket i dag å slippe fengsling i full isolasjon fordi han er syk. Dette fikk han ikke medhold i av Stavanger tingrett.

Redd for politiet Obduksjonen av Tina Jørgensen viste at hun ble slått i hjel.

- Jeg visste jo ikke om jeg kunne tro på ham. Men nå i ettertid faller brikkene på plass. Han har jo vært livredd for politiet i mange år. Han trodde han ble overvåket. Han trodde til og med at politiet var ansvarlig for at han hadde dårlig TV-signal, sier mannen om 36-åringen, som tilsto et narkotikaforhold i 2005 og ble dømt for vold i 2012.

Mannen sier han ikke gikk til politiet i 2011 fordi han var usikker på om dette kunne være sant og fordi han tilhører et miljø hvor man «ikke går til politiet». Etter at saken ble kjent, og han forsto å holde på hemmeligheten kunne få rettslige konsekvenser for ham, bestemte han seg for å gå til politiet med informasjonen han hadde, sier han.

- Da hun ble drept i 2000 klarte jeg jo selvfølgelig ikke å tenke at det kunne være ham. Hadde hun blitt drept i Lyngdal, hadde jeg trodd det var dem, men når hun blir funnet på Bore i en kum, så trodde jeg ikke det, sier mannen.

UTPEKT DRAPSMANN: Tredjemann som ble pågrepet, en 36 år gammel mann fra Lyngdal, utpekes av politiet som Tinas drapsmann. Dagbladet har snakket med en mann som forteller at den siktede fortalte ham i 2011 at det var han som hadde drept Tina Jørgensen i 2000. Foto: Privat
UTPEKT DRAPSMANN: Tredjemann som ble pågrepet, en 36 år gammel mann fra Lyngdal, utpekes av politiet som Tinas drapsmann. Dagbladet har snakket med en mann som forteller at den siktede fortalte ham i 2011 at det var han som hadde drept Tina Jørgensen i 2000. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!