Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han så tydelig syk ut

Thorbjørn Jagland er brakt til Rikshospitalet etter at han kollapset på sitt kontor i Stortinget. - Han så tydelig syk ut, sier rådgiver i AP, Jan Erik Larsen, til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland ga uttrykk for at han følte seg dårlig litt tidligere på dagen. Han skulle egentlig vært med på et gruppemøte klokka 9, men dukket ikke opp.

- Jagland ble etterlyst, og sekretæren hans fant ham på kontoret, sier informasjonssjef Jan Erik Larsen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe til Dagbladet.no.

Ved bevissthet

Sekretæren fant ham klokka 9.30. Hun så straks at noe var galt.

- Jagland ble tatt hånd om av Stortingets bedriftslege og var ved bevissthet hele tiden, opplyser informasjonssjef Trine Lind ved Rikshospitalet.

Han ble fraktet ut på båre, og kjørt til Rikshospitalet i en ambulanse klokka 10.30.

Så fort det ble kjent at Jagland var syk, strømmet det et tjuetall pressefolk til Stortinget. Informasjonssjef Jan Erik Larsen ble raskt omringet av journalister.

- Var han ved bevissthet da sekretæren fant ham?

- Det vet jeg ikke. Men han var ved bevissthet da legen kom, sier Larsen til Dagbladet.no.

- Tydelig syk

Larsen kjenner ikke til om Jagland har noen medisinsk forhistorie.

Han gikk inn på Jaglands kontor da han fikk høre om kollapsen, og fikk sett Jagland før ambulansen ankom.

- Han kommuniserte med folk rundt seg, men så tydelig syk ut, sier Larsen.

Utover det ønsket han ikke å kommentere omstendighetene rundt Jaglands kollaps overfor pressen.

Ikke funnet noe

Jagland kommer til å bli værende på Rikshospitalet til i morgen.

- Han ble brakt inn til akuttmottaket vårt like før klokka 11 og ble undersøkt av vakthavende lege, sier informasjonssjef ved Rikshospitalet, Trine Lind, til Dagbladet.

- Det er ikke funnet noe medisinsk galt ved Jagland. Han har det etter forholdene bra.

- Slik dette ser ut er det ingen stor dramatisk sak, og vi har ikke funnet noe spesielt i den medisinske undersøkelsen. Men Jagland vil bli holdt under medisinsk tilsyn på Rikshospitalet til i morgen, sier Lind.

Thorbjørn Jaglands nærmeste familie var sammen med ham på Rikshospitalet i formiddag. Det samme var sekretariatsleder i Arbeiderpartiet, Jan Frode Jakobsen.

<B>STORT PRESS: </B>Her er Thorbjørn Jagland under gårsdagens pressekonferanse, som ble holdt etter uker med press og hard debatt omkring Arbeiderpartiets delte lederskap.
Hele Norges coronakart