- Han satset alt, og tapte alt

Da politibåten som fraktet den 39-årige gisseltakeren klappet til kai i Stavanger i natt, forsøkte 39-åringen å ta sitt eget liv ved å hoppe på sjøen. - Han har satset alt, og tapt alt, sier mannens advokat, Tor Erling Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han hadde planlagt å svømme mot propellen på båten, men klarte ikke å gjennomføre det fordi han var iført håndjern.

- Han er åpenbart aktiv suicidal, og har ikke noe i en fengselscelle å gjøre, sa hans advokat Tor Erling Staff etter et over fire timer langt fengslingsmøte i Ryfylke forhørsrett i Stavanger i dag.

Politiadvokat Trond Svendsen ba om fire ukers varetekt for 39-åringen, mens Staff ba dommer Geir Tonning om å redusere tiden til to uker. Grunnen til at Staff ikke ba om løslatelse av 39-åringen, er at han mener han trenger tett oppfølging.

- Jeg har bedt retten forutsette noe om dette i sin kjennelse, sier Staff til Dagbladet. Mannen ble varetektsfengslet for fire uker.

Nedbrutt

Den 39 år gamle mannen var tydelig nedbrutt da han kom til forhørsretten i går, iført blå joggedress og grønn t-skjorte. Ifølge Staff var hans eneste klare mål ved gisselaksjonen mandag å få satt fokus på situasjonen rundt barnefordelingssaken. Mannen skal ikke ha sett barna sine siden desember i fjor.

Gårsdagens drama har tatt hardt på 39-åringen, som blir beskrevet som fullstendig utladet. Ifølge Staff er det svært viktig for ham å få fram at han ikke på noe tidspunkt var ute etter å skade barna, og det meste av tiden prøvde han å holde seg selv og geværet ute av syne for de små. Men på et tidspunkt ut på kvelden skal 39-åringen både ha lekt med barna og spist middag sammen med gislene.

Siste rop

Tor Erling Staff vil ikke svare på spørsmålet om klienten angrer på det han gjort.

- Han har satset alt, og tapt alt. Dette var et fortvilelsens siste rop, sier han til Dagbladet.

Staff kan selv oppleve å måtte gå i vitneboksen når straffesaken mot 39-åringen kommer opp en gang i løpet av året. Politiet ser imidlertid ikke det som noe problem.

- Vi har for så vidt ikke tatt noe standpunkt til det ennå. Han kan nok være et sentralt vitne når det gjelder selve hendelsesforløpet sent på kvelden, sier politiadvokat Trond Svendsen.

Tor Erling Staff vil imidlertid ikke ha noe imot å gå i vitneboksen.