FUNNET DØD: I denne boligen på Snåsa ble mannen funnet død onsdag. Hans ektefelle var siktet i saken, men hun ble funnet død i en fengselscelle hos politiet på Steinkjer lørdag morgen. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa
FUNNET DØD: I denne boligen på Snåsa ble mannen funnet død onsdag. Hans ektefelle var siktet i saken, men hun ble funnet død i en fengselscelle hos politiet på Steinkjer lørdag morgen. Foto: Bjørn Tore Ness / NamdalsavisaVis mer

- Han satt i kommune-styret, hun var leder i teaterlaget

Ordfører Vigdis Belbo (Sp) i Snåsa er sjokkert over de to dødsfallene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne, som var siktet etter dødsfallet på arbeiderpartiet-politiker Atle Fjerstad (61) i Snåsa, ble funnet død på sin celle i dag tidlig.

Den avdøde kvinnen i 50-åra var gift med den avdøde mannen, og de to hadde flere barn sammen, opplyser nå politiet.

- Det var en aktiv familie i Snåsa-samfunnet. Han satt som kommunestyrerepresentant i Arbeiderpartiet, og hun var veldig aktiv i teatermiljøet og var leder i teaterlaget i Snåsa, sier ordfører i Snåsa, Vigdis Hjulstad Belbo til Dagbladet.

Holdt pressekonferanse Klokka 16.30 holdt politiet en pressekonferanse i kommunehuset i Snåsa for å orientere om saken.

- Vi har hatt en veldig beklagelig situasjon. Det har vært sterkt å oppleve for flere, sier politimester Trond Prytz.

Kvinnen ble pågrepet fredag og hadde sittet varetekstfengslet i Steinkjer da hun ble funnet død klokka 06.56 i dag tidlig. Ifølge Terje Aas, regionleder for Nord- og Midt-Norge i Spesialenheten i politisaker, har kvinnen mest sannsynlig begått selvdrap.

Hun ble funnet under et såkalt arresttilsyn, og et kamera på cella har fanget hele hendelsesforløpet.

- Vi har video fra cellen, men den har vi ikke gått gjennom. Det vil vi gjøre i morgen eller mandag, sier Aas til Dagbladet.

POLITIMESTER:  Politimester Trond Prytz fortalte at han sjøl har hatt kontakt med de pårørende etter at et ektepar nå er døde. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
POLITIMESTER: Politimester Trond Prytz fortalte at han sjøl har hatt kontakt med de pårørende etter at et ektepar nå er døde. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

Aas forteller at de ansatte i kveld blir avhørt for å kunne kartlegge hendelsesforløpet. Hvert politidistrikt har sine egne arrestasjonsrutiner, som sørger for jevnlig og forsvarlig tilsyn av de innsatte, opplyser han.

- Vi har ikke konkludert i forhold til dødsårsak, det vil bli foretatt en obduksjon, så vi må avvente den, sier Aas.

Obduksjonsrapport Da Atle Fjerstad (61) ble funnet død i sin bopel for tre dager siden ble dødsårsaken avklart som naturlig. Men obduksjonsrapporten viste det motsatte, og like etter ble kvinnen siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Obduksjonen av Atle Fjerstad viste at vi hadde en rekke ubesvarte spørsmål, og derfor var det nødvendig med en rask igangsettelse av etterforskningen, sier Arnstein Wagnild, lensmann i Snåsa.

Ifølge politiet er skadene Atle Fjerstad var påført på kroppen ikke forenelige med uhell.

- Vi føler at vi må gjøre alt vi kan for å komme til bunns i denne saken, særlig siden kvinnen som ble funnet død var sentral i saken. Vi kommer til å være litt sparsommelige framover, sier lensmann Stein Erik Granli og leder av pressekonferanse i Snåsa.

Kripos bistår Etterforskningen ledes av Snåsa lensmannskontor. Nord-Trøndelag politidistrikt har varslet Spesialenheten i politisaker, som nå etterforsker dette dødsfallet.

Kripos, som vil ankomme Snåsa i kveld, bistår det lokale politiet og sammen skal politienhetene lage en plan for videre teknisk og taktisk etterforskning.

- Vi er i en så tidlig fase av etterforskningen at vi ikke kan gå inn på detaljer. Hun var siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier politiadvokat Jørgen Aunet.

Kriseteam Ordfører i Snåsa, Vigdis Hjulstad Belbo, fortalte under pressekonferansen at Snåsa kommune har sagt i gang en rekke tiltak i forhold til den tragiske hendelsen.

- LITE STED: Vigdis Hjulstad Belbo er ordfører i Snåsa er rystet over de to dødsfallene i kommunen. Foto:  Bjørn Tore Ness / Fylkestinget i Nord-Trøndelag
- LITE STED: Vigdis Hjulstad Belbo er ordfører i Snåsa er rystet over de to dødsfallene i kommunen. Foto: Bjørn Tore Ness / Fylkestinget i Nord-Trøndelag Vis mer

- Et kriseteam har vært i gang i flere dager for å ivareta de etterlatte så godt som mulig. Snåsa er et lite sted, som er kjent for å stille opp for hverandre, sier Belbo.

Kvinnens advokat, Anders Kjøren, sier til Dagbladet at han ikke kan kommentere saken på grunn av taushetsplikten.

PRESSEKONFERANSE:  Politiet i Snåsa leder etterforskningen og får bistand av Kripos og politiets spesialenhet. Lensmann Stein Erik Granli ledet pressekonferansen i Snåsa. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiet i Snåsa leder etterforskningen og får bistand av Kripos og politiets spesialenhet. Lensmann Stein Erik Granli ledet pressekonferansen i Snåsa. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer