PÅ TAKET:  Politiet fikk flere meldinger om at det var en svært beruset sjåfør på veiene. Bilen havnet til slutt på taket i nærheten av Brann stadion. Foto: Kristine Ristesund / Bergensavisen
PÅ TAKET: Politiet fikk flere meldinger om at det var en svært beruset sjåfør på veiene. Bilen havnet til slutt på taket i nærheten av Brann stadion. Foto: Kristine Ristesund / BergensavisenVis mer

- Han satt med en ølboks i hånda da han ble tatt

Fyllekjører havnet på taket i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bil havnet lørdag ettermiddag på taket i Slettebakksveien i Bergen, like ved Brann Stadion. Ifølge vitner skal bilen ha holdt svært høy hastighet, skriver Bergensavisen.

Bilen kom nedover bakken, klarte ikke svingen og havnet utenfor veien. Deretter traff den med fronten inn i muren, før den endte på taket, opplyser politiet til avisa.

Da politiet kom fram, satt føreren fortsatt i bilen.

- Han var overstadig beruset. Vi måtte slite ham ut av bilen, og han var særdeles vanskelig å ha med å gjøre. Han satt med en ølboks i hånden da han ble tatt, sier Listø til ba.no.

- Dette er livsfarlig. At han ikke tar med seg fotgjengere eller treffer andre biler er bare flaks, sier Listøl til ba.no.

Mannen ble tatt hånd med av politiet. Han pådro seg lettere sårskader.

- Han ble framstilt for legevakta og det ble tatt blodprøver. Mannen er innsatt i drukkenskapsarresten, og er anmeldt for promillekjøring og forulemping av offentlig tjenestemann, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Det har vært flere alvorlige fyllekjøringsepisoder i påsken. I Nordland ble en vogntogsjåfør tatt hånd om av politiet. Mannen var for full til å legge på kjettinger etter å ha kjørt i grøfta i Bodø, melder NRK.no.

- Det er skremmende at han ikke har mer respekt, når han kjører noe som er så stort og så tungt, og skadepotensialet er så stort, sier Ivar Bo Nilsson til NRK.no.

Mannen har erkjent å ha kjørt i beruset tilstand, og lørdag ettermiddag er han fortsatt i politiets varetekt.

I Skoger i Buskerud ble en motorsyklist i 20-åra, kun iført boksershortsen, pågrepet av politiet etter å ha krasjet med et skilt.

- Motorsykkelen var uregistrert og mannen beruset, opplyste  operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

ØLBOKS I FRONTRUTA:  Det hang en ølboks ut på siden av frontruta. Foto: Kristine Ristesund / Bergensavisen
ØLBOKS I FRONTRUTA: Det hang en ølboks ut på siden av frontruta. Foto: Kristine Ristesund / Bergensavisen Vis mer