VINSTRA: Onsdag ble en 16 år gammel jente drept på Vinstra. En 16 år gammel gutt er pågrepet for drapet. Wenche Bøe var vitne til det hele. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Drapet på Vinstra

- Han satt oppå henne. Så falt hun bakover og ble liggende

Wenche Bøe (60) ble sjokkert vitne til at ei 16-årig jente ble knivdrept.

VINSTRA/OSLO (Dagbladet): - Jeg kom inn i stua, og trodde det var unger som lekte. Men så ble det brutalt, forteller Wenche Bøe (60) til Dagbladet.

Bøe og samboeren Håvard Bjørkheim (62) ble ufrivillig sjokkerte vitner til at ei 16-årig jente ble knivdrept rett utenfor stuevinduet i går ettermiddag. En jevnaldrende gutt er pågrepet og siktet for drapet.

- Jenta satt på bakken med beina rett fram. Så satte gutten seg på henne og basket med henne. Så falt hun bakover og ble liggende, forteller 60-åringen, som ropte på samboeren.

SJOKKERT: Håvard Bjørkheim og Wenche Bøe ble vitner til drapet på Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SJOKKERT: Håvard Bjørkheim og Wenche Bøe ble vitner til drapet på Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Rørte ikke på seg

- Hun lå stille og rørte ikke på seg da jeg kom inn i stua, forteller Håvard.

Wenche ringte da politiet, som ankom etter kort tid og pågrep den siktede gutten på stedet.

Ifølge henne befant også en annen gutt seg på stedet.

- Han stakk fra stedet, forteller Wenche Bøe, som først ble intervjuet av TV 2.

VINSTRA: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad sier at siktede er avhørt, men vil ikke si noe om hvordan han stiller seg til skyldsspørsmålet. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Politiet fikk meldingen klokka 15.56 onsdag ettermiddag. Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad opplyser på en pressekonferanse i dag at politiet hadde pågrepet den siktede 10-12 minutter etter utrykning. Innlandet politidistrikt sier på en presskonferanse at de har gjort flere avhør av alle involverte.

- Grep inn

60-åringen ble også vitne til at en voksen mann grep inn i det som skjedde. Han ble kuttet i beinet og ble fraktet til sykehus med lettere skader.

Politiet opplyser i dag at han ikke har livstruende skader.

Samboerparet på Vinstra er fremdeles rystet over hva de ble vitne til.

- Det er noe av det verste som kan skje - det er helt forferdelig, sier Wenche.

- Verdens roligste plass

Også andre naboer Dagbladet har snakket med, er sjokkert over at et knivdrap på en mindreårig, med en annen mindreårig som siktet, kan skje midt i boligområdet Sorperoa, fem minutters kjøring fra Vinstra sentrum.

En mann Dagbladet har snakket med, forteller at han plutselig så luftambulansen lande på et jorde i nabolaget på Vinstra rundt 16.30-16.45 i går ettermiddag.

- Først tenkte jeg at det var noen som var sjuke. Det var først gjennom avisa jeg fikk vite at det var knivstikking. Jeg ble sjokkert. Dette er verdens roligste plass. Her har det aldri blitt borte et kosteskaft, og du kan parkere bilen med nøkkelen i, sier naboen som ønsker å være anonym.

Han forteller at han så politiet ankomme nabolaget i full utrykning litt etter 16.00 i går ettermiddag.

- Det har vært sperringer i nabolaget her siden. Det har vært helt Texas, sier han.