Han satt to år i Bergs skrekkfengsel

Vladimir Martynenko fra Murmansk innesperret i Lefortovo-fengselet i Moskva. Han føler med Frode Berg. - En konstant følelse av å bo på et toalett.

FENGSELET: FSBs fengsel Lefortovo i Moskva huser mange skrekkhistorier. En av dem tilhører sangeren Vladimir Martynenko. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/NTB Scanpix
FENGSELET: FSBs fengsel Lefortovo i Moskva huser mange skrekkhistorier. En av dem tilhører sangeren Vladimir Martynenko. Foto: AP Photo/Sergey Ponomarev/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken er opprinnelig publisert av The Independent Barents Observer, som samarbeider med Dagbladet. Oversatt av John Færseth.

Sangeren Vladimir Martynenko fra Murmansk pleide å turnere i de skandinaviske nabolandene. Han sang russiske sanger om tro og kjærlighet. Så ble han arrestert og tilbrakte mer enn to år i Lefortovofengselet, etter å ha nektet å samarbeide med sikkerhetspolitiet FSB.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer