Han satte seg ved siden av en fremmed på flyet. Viste seg å være dobbeltgjengeren

Fikk seg en stor overraskelse.

IKKE FAMILIELIKHET: Robert Stirling og Neil Douglas, som aldri har møtt hverandre før og ikke er i familie, synes helt tydelig det var en festlig opplevelse å møte hverandre. Foto: Lee Beattie
IKKE FAMILIELIKHET: Robert Stirling og Neil Douglas, som aldri har møtt hverandre før og ikke er i familie, synes helt tydelig det var en festlig opplevelse å møte hverandre. Foto: Lee Beattie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et bilde av to svært glade menn går nå sin seiersgang på sosiale medier. Britiske Robert Stirling (35) og den irske fotografen Neil Douglas (32) skal ha møtt hverandre ved en tilfeldighet på den samme Ryanair-flyvningen fra Stansted til Galaway for få dager siden.

Douglas skal ha bedt Stirling om å flytte seg, men da Stirling så opp, oppdaget Douglas likheten med én gang. De tok et bilde sammen, og la det ut på Twitter.

Da bildet ble delt av direktøren for Wire Media, Lee Beattie, ble det raskt spredt til resten av verden. Beattie, som kjenner mannen som er til venstre på bildet, skriver på Twitter om hvordan hun reagerte da hun så bildet.

- Jeg kan ikke slutte å se på det. Det er samme mann, skriver hun.

VENNINNER: Etter at de møtte hverandre i Bremen i Tyskland, har Ciara Murphy og Cordelia Roberts blitt gode venninner. De har nå laget en film om hvordan de møtte hverandre, og den har blitt sett 100 000 ganger. Foto: Privat.
VENNINNER: Etter at de møtte hverandre i Bremen i Tyskland, har Ciara Murphy og Cordelia Roberts blitt gode venninner. De har nå laget en film om hvordan de møtte hverandre, og den har blitt sett 100 000 ganger. Foto: Privat. Vis mer

Den utrolig historien er omtalt i flere medier, blant annet The Telegraph.

En tredje dobbeltgjenger Det tok ikke lang tid før en tredje dobbeltgjenger meldte seg, Twitter-brukeren og IT-konsulenten Nathan. Han forundrer seg over at andre sier han er lik de to ukjente mennene på bildet.

- Du er den tredje som sier dette! Jeg kan ikke se det, twitret Nathan til en av vennene som hadde sendt ham bildet av de to blide mennene.

Etter at Stirling og Douglas gikk av flyet og skulle komme seg til hotellene sine, oppdaget de at de også skulle bo på samme hotell.

Dermed fikk de også anledning til å ta noen øl sammen.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Lee Beattie, men uten resultat.

Gjort mulig av sosiale medier Sosiale medier og at vi reiser mer nå enn før gjør det mulig for oss å møte dobbeltgjengerne våre. Flere kan fortelle historier om hvordan de har sett sine egne dobbeltgjengere på Facebook eller Twitter. En urban myte sier at hver av oss har minst syv dobbeltgjengere, og dette kan delvis bekreftes av forskningen, som viser at genene våre bare kan kombineres på et bestemt antall ulike måter.

Tidligere denne uken ble historien om irske Ciara Murphy og britiske Cordelia Roberts kjent, da de la ut et bilde av seg selv og fortalte at de hadde møtt hverandre for første gang da de begge begynte å studere i Tyskland.

Likevel er det ikke sånn at folk objektivt sett er like, i følge forskeren Daniele Podini. Han er rettsmedisiner og ekspert på ansiktsgjenkjenning ved George Washington University i Washington D.C. Han fortalte Science Line at selv om vi er sikre på at en person er helt lik en annen, er oppfatningen vår farget av våre egne opplevelser. Når vi ser et ansikt, blir det en del av en kode. Derfor kan det hende at du «leser» ansikter på en bestemt måte, og at for eksempel øynenes plassering bestemmer hvordan du ser resten av et ansikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer