- Han ser ikke fram til møtet med Eirik Jensen, det gjør han ikke

Når rettssaken starter mandag morgen, er narkobaronen Gjermund Cappelen og eks-politimannen Eirik Jensen plassert lengst mulig fra hverandre.

FRYKTER FOR EGEN SIKKERHET: Gjermund Cappelen sitter på Ila fengsel i påvente av utfallet av neste rettssak og endelig straffeutmåling. Hans forsvarer, Benedict de Vibe, sier Cappelen er bekymret for egen sikkerhet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FRYKTER FOR EGEN SIKKERHET: Gjermund Cappelen sitter på Ila fengsel i påvente av utfallet av neste rettssak og endelig straffeutmåling. Hans forsvarer, Benedict de Vibe, sier Cappelen er bekymret for egen sikkerhet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre år er gått siden hasjsmugleren Gjermund Cappelen (50) og daværende politioverbetjent Eirik Jensen (59) ble pågrepet med noen måneders mellomrom.

Når rettssaken starter i Oslo tingrett er det første gang de to skal møtes ansikt til ansikt igjen.

- Han ser ikke fram til møtet med Eirik Jensen, det gjør han ikke. Men han ser frem til at saken kommer i gang og at den blir ferdig, sier Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, til Dagbladet.

I sal 250 skal de to sitte på samme side. Forsvarerne har sørget for at de skal sitte så langt som mulig fra hverandre. Cappelen nærmest dommerne, Jensen nærmest publikum.

- Mitt livs kamp

Jensen og Cappelen, som har kjent hverandre siden 1990-tallet, er begge tiltalt for korrupsjon og grov narkotikaforbrytelse. Men der hvor Jensen kategorisk nekter straffskyld, har Cappelen i avhør etter avhør forklart hvordan den en gang så betrodde politimannen bidro med informasjon som beskyttet hans smuglervirksomhet.

Ifølge tiltalen skal Jensen i årene fra 2004 til 2013 ha medvirket til innførsel av 13,9 tonn hasj og mottatt verdier for 2,1 millioner kroner i bytte mot informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer