- Han ser så tom ut

Pastorens tidligere elskerinne etter vitnemålet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Pastor Helge Fossmo skal ha forsøkt å fange sin tidligere elskerinnes blikk da hun i går satte seg overfor ham i vitneboksen for å fortelle om hemmelige møter i natten, og om tiden etter drapet på Alexandra Fossmo og drapsforsøket på hennes egen mann, Daniel Linde.

- Ingen følelser

Anette Linde (26) var ikke komfortabel med å sitte overfor sin tidligere elsker - for første gang siden pågripelsen av de to i februar. Men selvsikkerheten økte etterhvert som hun fortalte om pastoren, hans oppførsel og deres forhold. Hun fortalte at hun var svært skuffet over pastoren.

- Jeg har ingen følelser for ham. Jeg har ingen anelse om hva den mannen er i stand til, sa hun.

Ikke redd ham

Etter vitnemålet uttrykte hun lettelse:

- Jeg troddde det skulle bli forferdelig slitsomt, men det var mye enklere enn jeg hadde forestilt meg, sa hun til Aftonbladet.

- Jeg innså at jeg ikke er redd ham. Han er bare liten og ubetydelig.

- Han ser så tom ut og øynene hans er sorte. Ingenting av det jeg en gang trodde han var, er igjen.

Dagbladet.no følger vitneavhørene utover dagen.

LETTET: I går vitnet pastor Helge Fossmos tidligere elskerinne, Anette Linde (26). Politiet mener det var kjærlighetsforholdet mellom de to som drev pastoren til å manipulere barnepiken Sara Svensson til skyte Alexandra Fossmo og Daniel Linde. Her er Anette Linde med ektemannen Daniel Linde, som mirakuløst overlevde drapsforsøket.