BLIR KVALM: Hodan G. Mahmud mistet datteren Mona Abdinur under massakren på Utøya. Hun sier til Dagbladet at hun reagerer på måten Anders Behring Breivik framstod på, under politiets rekonstruksjon på øya i går. - Han gjør meg kvalm, sier Hodan. Foto: Annika af Klerckers / Expressen
BLIR KVALM: Hodan G. Mahmud mistet datteren Mona Abdinur under massakren på Utøya. Hun sier til Dagbladet at hun reagerer på måten Anders Behring Breivik framstod på, under politiets rekonstruksjon på øya i går. - Han gjør meg kvalm, sier Hodan. Foto: Annika af Klerckers / ExpressenVis mer

- Han ser stolt ut. Det virker som han tror dette er en lek

Hodan, som mistet dattera si på Utøya, reagerer på måten Breivik framstod på under rekonstruksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hodan G. Mahmud mistet dattera si, Mona Abdinur under massakren på Utøya.

Da hun i dag fikk se bildene fra politiets rekonstruksjon på øya, reagerte hun spesielt på hvordan Anders Behring Breivik framstod.

En lek - Han ser stolt ut. Det virker som han tror dette bare er en lek og ikke forstår at vi faktisk har mistet barna våre, sier Hodan til Dagbladet.

Med tau festet rundt kroppen gikk Anders Behring Breivik (32) rundt på Utøya i åtte timer lørdag og forklarte politiet hvordan han drepte 69 mennesker. VG var til stede og har i dag trykket bilder fra rekonstruksjonen.

Hodan mener det er viktig at bilder av Breivik trykkes, men synes likevel det er tøft å se mannen som skjøt og drepte dattera hennes.

- Gjør meg kvalm - Jeg fikk en veldig sterk reaksjon. Jeg synes det var ubehagelig å se ham. Han gjør meg kvalm, sier Hodan.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen har mottatt mange reaksjoner etter publiseringen av de siste bildene av Breivik på Utøya.  

- Jeg tenker at bildene er unødvendige og synes VG kunne spart dem for de bildene de viste fram. For dem som er berørt, er det veldig tøft å se drapsmannen ta ladegrep, sier Larsen.