BLE OPPRINGT: Gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A Thorbjørsen, informerer pressen om at Helge Solum Larsen er anmeldt for voldtekt. Foto: Tommy Ellingsen
BLE OPPRINGT: Gruppeleder i Stavanger Venstre, Per A Thorbjørsen, informerer pressen om at Helge Solum Larsen er anmeldt for voldtekt. Foto: Tommy EllingsenVis mer

- Han sier at han hadde sex med henne, og at det var moralsk forkastelig

Venninner av den 17 år gamle jenta skal ha funnet henne helt knust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gruppeleder for bystyregruppa i Stavanger Venstre, Per A. Thorbjørnsen sier til Dagbladet at Solum Larsen erkjenner at han hadde sex med 17-åringen.

- Han sier at han har hatt sex med henne, og at det er moralsk forkastelig, sier Torbjørnsen til Dagbladet.

Samtidig kjenner ikke den tidlligere Unge Venstre-lederen seg igjen i voldtektsanklagene, understreker Thorbjørnsen.

Solum Larsen er nå siktet for voldtekt av den 17 år gamle jenta.

Solum Larsen og 17-åringen skal ha deltatt på et nachspiel etter middagen lørdag under Rogaland Venstres fylkesårsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal.

Rundt midnatt skal de to ha forlatt nachspielet sammen. Etter en stund skal venninner av jenta gått for å lete etter henne.

- Hun var helt knust da venninnene fant henne, sier Thorbjørnsen.

Han vet ikke hvorvidt jenta var beruset, eller ikke. Hun skal ikke ha blitt funnet på rommet til Solum Larsen, men hun skal ha vært der i løpet av kvelden.

Venninnene tok henne med seg slik at hun fikk luftet seg.

Etter hvert forsto de at de måtte gjøre noe, og forsøkte å kontakte gruppelederen. De fikk tak i ham via hotelltelefonen kvart på tre natt til søndag, får Dagbladet opplyst.

Det var tidlligere leder av Rogaland Venstre, Iselin Nybø, som konfronterte Solum Larsen med voldtektsanklagene søndag.

- Det var en kort samtale. Jeg opplyste ham om at vi hadde fått høre at det skal ha skjedd noe i løpet av natta. Det og da var vi veldig fokusert på hva som måtte gjøres, og at vi måtte gjøre de rette tingene, sier hun til Dagbladet.