Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han sier han så Isabella (41) sist da de passerte Bahamas. FBI tror de har funnet den grusomme sannheten

41 år gamle Isabella Hellmann var på bryllupsreise med mannen sin da han hørte et brak. Siden har ingen sett henne.

LETEAKSJON: Leteaksjonen etter Isabella Hellmann (41) pågikk i ukesvis. Nå er mannen hennes, Lewis Bennett, siktet for drapet. Foto: Kystvakta i Cuba
LETEAKSJON: Leteaksjonen etter Isabella Hellmann (41) pågikk i ukesvis. Nå er mannen hennes, Lewis Bennett, siktet for drapet. Foto: Kystvakta i Cuba Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nygifte Isabella Hellmann (41) og Lewis Bennett (40) var på en forsinket bryllupsreise langs Cuba-kysten våren 2017 da Hellmann plutselig forsvant sporløst.

Den mystiske forsvinningen har siden utviklet seg til et usannsynlig drama om smugling av sølvmynter verdt hundretusener og det som FBI nå ser på som et drap.

- Våknet av et brak

Isabella Hellmann ble sist observert av ektemannen klokka 20.00 den 14. mai. Ifølge ham stod hun ved roret mens de passerte Bahamas siste gang han så henne. Så gikk han ned i båten for å sove.

Timer senere våknet han av et brak. Han antok at katamaranen de befant seg på måtte ha truffet noe i vannet. Bennett, som er fra den britiske kystbyen Poole, oppga i forklaringen sin at han trodde kona måtte ha falt over bord. Derfor speidet etter henne, uten hell, skriver BBC.

Da han samme morgen innså at han ikke kom til å finne moren til barnet sitt, sendte han ut et nødsignal før han hoppet ut i en livbåt i Straits of Florida-bukta. To timer senere ble Bennett selv reddet av et redningshelikopter. Deretter meldte han Hellmann savnet.

Til politiet sa Bennett at kona hadde hatt på seg redningsvest sist han hadde sett henne. Siden katamaranen kun var omlag 50 kilometer unna fastlandet, var håpet ennå ikke ute for å finne henne i live.

Men siden har ingen sett kvinnen.

Aldri funnet

FBI har imidlertid etterforsket forsvinningen nøye, og i midten av juni tok de seg inn i Hellmanns leilighet ved Delray Beach i Florida sammen med det lokale politiet.

De hadde nemlig begynt å ane ugler i mosen. Samtidig satte Hellmanns mor, Amparo Alvarez, igang en sosiale medier-kampanje for å finne datteren sin.

- Vi trenger hjelp. Vær så snill og del innlegget slik at vi kan finne ut av hva som skjedde med henne, skrev hun på Facebook-siden «Find Isabella».

Hva som skjedde med Hellmann forble uvisst, skriver CBS 12.

TOK INN VANN: Isabellas ektemann, Lewis Bennett (41) forlot den kantrede katamaranen i en livbåt da han innså at den tok inn vann. Foto: Kystvakta på Cuba
TOK INN VANN: Isabellas ektemann, Lewis Bennett (41) forlot den kantrede katamaranen i en livbåt da han innså at den tok inn vann. Foto: Kystvakta på Cuba Vis mer

Siktet for drapet

Etterforskerne har inntil nylig trodd på forklaringen om at katamaranen traff et uidentifiserbart objekt. Overfor BBC ville FBIs talsmann, Michael Leverock, i mai likevel ikke kommentere saken ytterligere.

Tirsdag morgen meldte de at Bennett har blitt arrestert, siktet for drapet på kona. Ifølge Metro skal han ha drept Hellmann før han meldte henne savnet. Liket av henne har aldri blitt funnet.

Ifølge The Guardian skriver FBIs spesialagent, James Kelley, i et rettsdokument at de trodde Bennett hadde «drept henne med vilje».

Siktet for pengesmugling

Nesten et år etter at Bennett meldte kona si savnet, viser det seg også at drapet ikke er det eneste han er siktet for.

Kystvakta som reddet Bennett i mai i fjor fortalte FBI at ryggsekken den siktede hadde med seg fra den kantrede katamaranen var «uvanlig tung».

Ryggsekken ble ikke gjennomsøkt på stedet. På katamaranen etterlot han seg imidlertid ni plastbokser med sølvmynter som senere ble levert tilbake til ham. En uke senere innså FBI at Bennett hadde meldt den samme summen stjålet fra arbeidsgiverens båt et år før kona forsvant.

Ved FBIs hjemmebesøk, fant de verdier til over 100 000 dollar (over 780 000 norske kroner, journ. anm). Det viser rettsdokumentene ifølge Metro.

I desember sa han seg skyldig i anklagene, og for det risikerer han en ti års fengselsstraff for pengesmugling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!