- Han sier reaksjonene er «som ventet»

Anders Behring Breivik har fått vite om folkets avsky.

PÅ ILA: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, var i går i fengselet for å besøke sin klient. Lippestad sier til Dagbladet at Breivik nå ønsker å møte fengselspresten for andre gang. 
Foto: Erling Hægeland
PÅ ILA: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, var i går i fengselet for å besøke sin klient. Lippestad sier til Dagbladet at Breivik nå ønsker å møte fengselspresten for andre gang. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ILA FENGSEL (Dagbladet): Anders Behring Breivik har nå fått vite om samfunnets reaksjon etter massakren.

- Jeg har i generelle ordelag fortalt ham om hva som har skjedd i samfunnet etter 22. juli. Dette omhandler de politiske reaksjonene og generelt om strømningene i samfunnet, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad.

I går besøkte han sin klient på avdeling med «særlig høy sikkerhetsnivå» ved Ila fengsel og forvaringsanstalt.

- Han sier reaksjonene er «som ventet». Han er klar over at det er svært, svært få som deler hans holdninger og oppfatninger, sier Lippestad.

- Min klient uttrykker at han har et 60-årsperspektiv på dette. Han mener fortsatt at verden ikke forstår han, men at det vil den gjøre om 60 år, sier Lippestad.

- Startet krig Advokaten opplyser at Breivik har fått vite hvor mange som ble drept under bombeeksplosjonen i Oslo sentrum og under massakren på Utøya. Han er også informert om skadeomfanget på bygninger.

- Han har fått vite hvor mange som ble drept. Hva er hans reaksjon på det?

- Det har han ingen spesiell reaksjon på, svarer Lippestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer