- Han sier reaksjonene er «som ventet»

Anders Behring Breivik har fått vite om folkets avsky.

PÅ ILA: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, var i går i fengselet for å besøke sin klient. Lippestad sier til Dagbladet at Breivik nå ønsker å møte fengselspresten for andre gang. 
Foto: Erling Hægeland
PÅ ILA: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad, var i går i fengselet for å besøke sin klient. Lippestad sier til Dagbladet at Breivik nå ønsker å møte fengselspresten for andre gang. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ILA FENGSEL (Dagbladet): Anders Behring Breivik har nå fått vite om samfunnets reaksjon etter massakren.

- Jeg har i generelle ordelag fortalt ham om hva som har skjedd i samfunnet etter 22. juli. Dette omhandler de politiske reaksjonene og generelt om strømningene i samfunnet, sier Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad.

I går besøkte han sin klient på avdeling med «særlig høy sikkerhetsnivå» ved Ila fengsel og forvaringsanstalt.

- Han sier reaksjonene er «som ventet». Han er klar over at det er svært, svært få som deler hans holdninger og oppfatninger, sier Lippestad.

- Min klient uttrykker at han har et 60-årsperspektiv på dette. Han mener fortsatt at verden ikke forstår han, men at det vil den gjøre om 60 år, sier Lippestad.

- Startet krig Advokaten opplyser at Breivik har fått vite hvor mange som ble drept under bombeeksplosjonen i Oslo sentrum og under massakren på Utøya. Han er også informert om skadeomfanget på bygninger.

- Han har fått vite hvor mange som ble drept. Hva er hans reaksjon på det?

- Det har han ingen spesiell reaksjon på, svarer Lippestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.