DREPT AV BOMBE:  Simen Tokle (24) fra Ballangen i Nordland var en av de fire som mistet livet i Afghanistan i går. Foto: Forsvaret / Scanpix
DREPT AV BOMBE: Simen Tokle (24) fra Ballangen i Nordland var en av de fire som mistet livet i Afghanistan i går. Foto: Forsvaret / ScanpixVis mer

«Han Simen, han kommer vi til å savne»

Ballangen-ordfører Anne-Rita Nicklasson kjente selv Simen Tokle (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den lille kommunen Ballangen i Nordland fikk i formiddag den tragiske meldingen om at en sambygding var blant de fire som ble drept av en veibombe i Afghanistan i går. 

Fenrik Simen Tokle var født og oppvokst i Ballangen. Han ble bare 24 år.

- Vi er en kommune i stor sorg. Her er vi bare 2600, så vi er en liten kommune der alle kjenner alle. Jeg kjente Simen selv.
Han var en fantastisk flott ung mann, kjempesnill, flink og pålitelig. Han Simen, han kommer vi til å savne, sier sier ordfører Anne-Rita Nicklasson (H).

Som to av de andre omkomne Andreas Eldjarn (21) og Christian Lian (31) tilhørte Tokle Kystjegerkommandoen i Harstad.  Den fjerde omkomne, Trond Bolle (41), tilhørte Marinejegerkommandoen.

De fire var på vei til et møte med det sivile lederskapet i Almar-provinsen da de ble rammet av en veibombe i går ettermiddag.

Ordfører Nicklasson tror Tokles valg om en militær karriere var svært bevisst.

- Simen var en flink mann som kunne velge ut fra sitt hjerte hva han ville bruke sin store kapasitet og kompetanse til. Jeg er sikker på at dette var et valg han gjorde ut fra hjertet, sier hun.

I Ballangen samlet kommunens kristeam seg i formiddag.

- Kirken vil være åpen i hele dag, sier hun.